Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Naim Karataş, Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karataş mesajında şunları kaydetti: “Ülkemizin ve milletimizin huzur ve asayişinin sağlanması kadar milli birlik ve beraberliğimizin devamı içinde vazgeçilmez bir unsur olan polis teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu günde, milletimizin bağrından çıkmış güzide mensuplarının fedakâr ve görev aşkıyla çalışmaları halkımıza güven ve gurur vermektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak; huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri bulunan ve bu görevleri başarıyla yerine getiren Polis Teşkilatımıza minnettarız. Çağdaş bir devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve hukukun üstünlüğü prensibinin sosyal ve siyasal alanda egemen kılınmasıdır. Çağdaş bir devlet için hayati öneme sahip bu temel ilkelerimizin uygulamaya geçirilmesinde şüphesiz Türk Polis Teşkilatımızın çok önemli bir rolü vardır.”

1845 yılında kurulan polis teşkilatımızın ülkemizin köklü teşkilatlarından biri olduğunu dile getiren Karataş, sözlerine şöyle devam etti: “173 yıldır fedakârca çalışan Türk Polisine teşekkür ediyor, tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftası’nı kutluyorum. Görevi başında şehit düşen polislerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. Yarınlarımız Türk polisi ile daha huzurlu ve güvenli! Görevleri başında olan arkadaşlarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”