Evli olan 23 yaşındaki Meriç Erturan, yaklaşık 3 ay önce yemek fabrikasına aşçı olarak girdi. İddiaya göre, geçtiğimiz 6 Ağustos günü Meriç Erturan, tatlı ustasının dediği sayıda yumurta kırmayınca tartışma çıktı. Tatlı ustası, Erturan’ın üzerine yürüyüp bağırmaya başladı. Daha sonra Meriç Erturan da karşılık verdi.



İkili arasında tartışma yaşanması üzerine baş aşçı Ali S. geldi. Neyin ne olduğunu anlamadan baş aşçı Ali S.’nin kendisine bağırdığını ve kolunu sıktığını ileri süren aşçı Meriç Erturan, “Kolumdan ittirerek 'Çık git' dedi bana. Ben de 'Bir yere gitmeyeceğimi' söyledim. Önce karşı tarafı susturun ben de otomatik olarak susarım’ dedim. Tatlıcı Ramazan ustaya sen de sus diyerek bağırdı ama tatlıcı ustası susmadı, bağırmaya devam edince ben de iyice öfkelendim. Çünkü bana bağıran çağıran, beni ittiren, fiziki anlamda bana temas eden bir erkek var. Daha sonra baş aşçımız benim üzerime gelmeye başlayınca ben geri gittim. Çünkü daha fazla bir şey olmasından korktum.

‘YARDIM EDİN’ DİYE BAĞIRDIM AMA...
Yine bana 'Çık, git, defol' diye bağırdı. Ben hiçbir yere gitmeyeceğimi, beni kendisinin kovamayacağını, üretim müdürümüz kimse o beni işten çıkartacağını söyledim. Bu sefer baş aşçı Ali S. tekrar benim üzerime yürümeye başladı ve elleriyle silkeleyerek beni ittirdi. Bu sırada arkamdan gelen baş açının kardeşi aşçı Mehmet S. kolunu boynuma doladı ve boğazımı sıktı. Beni kendine doğru çekti, nefesim kesildi ve hırpalanmaya başladım. ‘Yardım edin’ diye bağırdım, etrafta çalışan arkadaşlarım yardıma koşmadı. Baktılar iş kötüye gidiyor, yardıma koşup zor güç kurtardılar beni. Boynum çizildi, şişti. Tişörtüm yırtıldı, önlüğüm koptu. Bunun üzerine ben, ‘Gücünüz kadına mı yetiyor’ diyerek tepki koydum. Bana tekrardan saldırmaya kalktı diğer iş arkadaşları araya girdi. Ben onlara sizin hakkınızda şikayetçi olacağım diye söyleyince beni şikayetimden vazgeçirmek için ‘Yanlışlıkla oldu’ diyerek özür dilemeye kalktılar ama bu özür ne olabilir. 2 erkek tarafından bir darba maruz kalmış biri olarak Kemalpaşa Karakoluna giderek şikayetçi oldum ve darp raporumu aldım’’ dedi.

'3 GÜN SONRA İŞTEN KOVULDUM'
Darptan sonra işten çıkarıldığını belirten aşçı Meriç Erturan, “Darp olayın ardından 3 gün sonra beni iş yerimden aradılar. Gittim, ‘Meriç bu şartlarda daha fazla çalışamayız’ dediler. ‘Niçin’ dedim, bir gerekçe göstermediler. Sonra iş akdi fesih bildirimi verdiklerinde performans düşüklüğü yazıyordu. Benim performansım düşük değildi, ‘Niçin böyle yazıyor’ diye sorduğum da, ‘Senin darp olayını yazamayacağımız için performans düşüklüğü yazmak zorundayız. Sen istesen de istemesen de senin iş akdini sonlandırdık’ dediler ve beni işten çıkardılar. Ama beni darp edenler hala o şirkette çalışmaya devam ediyorlar’’ dedi.

'SOKAĞA ÇIKAMAZ OLDUK'
Kadına şiddetin her geçen gün arttığını söyleyen Erturan, “Biz artık sokakta dolaşamaz hale geldik. Tacize mi uğrayacağız, kesilip doğranacak mıyız, Özgecan Aslan gibi yakılacak mıyız? Erkekler önce kendileri bir insan olsunlar daha sonra sokağa çıksınlar. Kadınlarda bir hata aramaktansa erkeklerin kendilerine bir bakıp, kendi vicdanlarını dinlemeleri lazım’’ dedi.
Meriç Ertuna'yı darp ettiği ileri sürülen baş aşçı Ali S. ile aşçı Mehmet S.'nin firması konu hakkında açıklama yapmadı.