Bayburt’ta İHH öncülüğünde TÜGVA, AGD, MGV, ve Memur-Sen üyeleri, Saat Kule Meydanı’nda bir araya gelerek Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail’e tepki gösterdi.

Saat Kule Meydanı’nda tekbirler getirip İsrail aleyhinde sloganlar atan grup, daha sonra basın açıklaması gerçekleştirildi.

"Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs’te İsrail, bu sefer gözlerini yeniden Mescid-i Aksa ’ya dikti" denilen açıklamada "Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı, İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaya başladılar. Geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa’nın avlusunda 3 Filistinli genç, işgalci İsrail askerler tarafından kurşun yağmuruna tutularak şehit edildi. İsrail askerleri, yaraladıkları 3 Filistinli’ye tıbbî müdahalede bulunmak için gelen ambulansların Mescid’e girişine de izin vermedi. İsrailli asker ve polisler son yıllarda özellikle sivillere yönelik saldırıları artarak devam etmektedir. Bir taraftan Gazze’ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ederken, diğer taraftan Kudüs’te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları uygulanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Grup dua ettikten sonra meydandan ayrıldı.