Bingöl Merhamet Eli Derneği, 2014 Aralık ayında 152 mağdur ve yardıma muhtaç aileye toplam 47 bin lira değerinde yardımda bulundu.
Bingöl’de yaptığı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Platformu’na üye olan Merhamet Eli Derneği, Aralık ayında yaptığı çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. Aralık ayında 152 aileye 47 bin lira yardımdan bulunduklarını ifade Merhamet Eli Derneği Yönetim Kurulu üyesi İlhami Demir, "Aralık ayı içerisinde yaptığımız yardımların toplam tutarı 47 bin 218 liradır. Bingöl Merhamet Eli Derneği olarak bizler imkanlarımız oluştukça her ay olduğu gibi bu ayda ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım elini uzattık. Bu yardımlarda katkısı ve emeği geçen tüm hayırseverlerden cenabı Allah razı olsun" dedi.
Allah yolunda yapılan infakın yapıldığı hal ve zamanların önemine dikkat çeken Demir, "Müslümanların dar ve zor durumlarında yardım edenle, bolluk günlerinde yardım eden bir değildir. Allah rızasını kazanmak amacıyla muhtaç ve yoksul insanlara para veya maişet yardımı yapmak, onların geçimini sağlamak, hayır yolunda harcama yapmak demektir. Allah yolunda infakta bir gelir-harcama oranı yoktur. Zekatta sınır vardır ama sadakada yoktur. Bilindiği gibi, insanın sahip olduğu her şeyin tek ve asıl sahibi Allah’tır. Bu nedenle insanın emaneten sahip olduğu malını asıl sahibi olan Yaratıcı ’sının gösterdiği istikamette kullanması kulluğun bir gereğidir" diye konuştu.
Demir, hayırseverlere yardım çağrısında bulunarak, "Merhamet Eli Derneği olarak amacımız, ihtiyaçlarını karşılayamayan muhtaç ailelere azda olsa ihtiyaçlarını gidermede yardımcı olmak ve o yoksulların sıkıntılarını paylaşmaktır. Siz hayırseverlerle bu ihtiyaç sahibi aileler arasında bu bağı kurmak bir köprü olmak bizi de ziyadesiyle sevindirecektir" şeklinde konuştu.