Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı Diego Ribas, sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırmak için her türlü imkanlarının olduğunu söyledi.
Sarı-lacivertlilerin yıldız ismi Diego Ribas, Fenerbahçe Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’yi büyüklüğünden dolayı seçtiğini ifade eden Ribas, “Gelmemdeki baş etken buydu. Fenerbahçe beni daha önceden de istemiş ve görüşmeler olmuştu fakat gerçekleşmemişti. Sonrasında beni isteyen kulübe inandım ve bu oluşan bağdan dolayı buraya geldim. Buraya geldiğim zaman bir hoca değişikliği oldu. Belli bir adaptasyon süreci geçirdim ama ben alışığım böyle süreçlere. Daha önce oynadığım kulüplerde de böyle bir yük hissetmiştim yine hissediyorum. Ama bunun üstesinden nasıl gelebileceğini bilen bir oyuncuyum. Benim için sorun değil” dedi.
“ZORLU BİR İLK YARI OLDU”
Ligin ilk devresindeki performanslarını değerlendiren yıldız isim, “Sezona dediğiniz gibi zorluklarla başladık. Ama biz takım halinde kendimize güveniyorduk. Çalışmalarımıza çok iyi devam ettik. Sürekli birbirimize destek olduk. Bu iyi olmayan başlangıçtan sonra seri galibiyetler alarak kendimize inancımız ve güvenimiz arttı. Bizim için zorlu bir ilk devre oldu ama sonunu güzel getirdiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
“ŞAMPİYONLUK İÇİN HER TÜRLÜ İMKANIMIZ VAR”
Şampiyonluk şanslarını da değerlendiren Ribas, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim şampiyon olabilmemiz için her türlü imkanımız var. Biz şampiyon olacağımıza inanıyoruz bunun için çok iyi bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yapmamız gereken en önemli şey ise maç maç düşünmek. Bu şekilde ilerlersek bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Şampiyonluk şansımızın çok olduğunu biliyorum.”
“BAZI SAHALAR ÇOK KÖTÜ”
“Türkiye liginde futbol sert mi oynanıyor. Bu konu hakkında neler söylemek istersin? sorusunu değerlendiren yetenekli oyuncu, “Daha sert ve güce dayalı futbol oynandığını ben de düşünüyorum. Bazen sadece sizi durdurabilmek için sert fauller yapıyorlar. Ama bu Türk futbolunun bir karakteri. Zeminlerinde bu konuda etken olduğunu düşünüyorum. Bazı sahalar gerçekten futbola elverişli değil. Bu tip sahalarda istediğinizi maalesef yapmakta zorlanıyorsunuz. Oyunu teknik olarak oynayamadığınız için daha güce dayalı futbol oynanıyor. Çünkü topu kontrol edemiyorsunuz. İstediğiniz gibi pas veremiyorsunuz” ifadelerini kullandı.
“ARDA VE TUNCAY’I TANIMIŞ OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM”
“Arda ve Tuncay ile birlikte aynı takımda oynadın. İki arkadaşın hakkında neler söylemek istersin? Türkiye’de Avrupa’da futbol oynayabilecek Türk oyuncular var mı? şeklindeki soruyu yanıtlayan Diego Ribas, “Arda gerçekten çok iyi bir oyuncu ve çok karakterli bir insan. Onun gibi birini tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum. Tuncay ile Wolfsburg’da beraber oynadık. Tuncay’da Arda gibi çok yakın arkadaşım. İkisini tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye’de Avrupa’da oynayabilecek birçok oyuncu var. Özellikle Fenerbahçe’de A Takım’da oynayan birçok oyuncu Avrupa’nın önemli kulüplerinde oynayabilir. İsim veremem ama buradaki her Türk oyuncunun Avrupa’da oynama kapasitesinin olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“TARAFTARIMIZIN DESTEĞİNE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”
Taraftarların desteğine ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Diego, sözlerini şöyle tamamladı:
“Gerçekten çok özel bir taraf grubuna sahibiz. Şuana kadar beni her zaman olumlu anlamda şaşırttılar. Bize verdikleri destek inanılmaz. Onları yanımızda görmek bizlere güç veriyor. Dediğiniz gibi çok önemli derbi karşılaşmaları var. Şampiyonluk yolunda çok önemli maçlar. Şuana kadar maalesef stadımızın tam dolu halini henüz yaşayamadım. Ben Türkiye’ye gelmeden önce herkes Fenerbahçe Stadı’nın atmosferinden ve taraftarın büyüklüğünden bahsediyordu. Ve bu büyüklüğü hissediyorum. Umarım ligin ikinci yarısında stadımızı doldururlar şampiyonluk yolunda onların desteğine çok ihtiyacımız var.”