Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), ()- BODRUM'da, tüm dünyayı sarsan 2 yaşındaki Aylan Kurdi'nin ölümünün ardından, umut yolculuğuna çıkmaya devam eden yabancı uyruklu kaçaklara yönelik polis, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri, önlemlerini artırdı. İstanbul'dan dün akşam otobüslerle gelen 450 kaçak, ilçe dışına çıkartılmak üzere Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Bodrum'dan çıktıkları umut yolculuğunda, Aylan Kurdi'nin su alıp ters dönen bottan düşüp annesi ve ağabeyi ile birlikte yaşamını yitirmesinin Avrupa'da yankıları sürerken polis, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri, alınan önlemlerini artırdı. Muğla'da sahili bulunan ilçelerdeki tüm karayollarında ortalama 50'şer kilometre arayla polis ve jandarma ekipleri, çelik yelekli ve silahlı olarak, denetimlere başladı.
OTOGARDA YAKALANDILAR
İstanbul'dan bu sabah otobüslerle Bodrum'a gelen Suriye, Pakistan, Afganistan ve Burma uyruklu 450 kaçak Bodrum Otogarı'nda yakalandı. Kaçaklar, tekrar otobüs ve minibüslere bindirilip, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Jandarmanın Bodrum sahillerinde, Sahil Güvenlik ise denizde devriye ekip sayısını arttırarak ölüm yolculuğuna engel olmaya çalışıyor.
DALGIÇLAR BATAN TEKNEYİ ARIYOR
Akyarlar Mahallesi'ndeki minik Aylan Kurdi'nin yaşamını yitirdiği sahilden bugün sabaha karşı 45 kaçağın, 8 metrelik bota binerek yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçtiği ortaya çıktı. Kaçakların umuda yolculuğu vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.
Öte yandan, Bitez ile Akyarlar arasında geçtiğimiz günlerde battığı ileri sürülen kaçakları taşıyan fiberglas bir teknenin üç günden bu yana Aksaz Denis Üs Komutanlığı'ndan gelen dalgıçlar tarafından 30 ile 100 metre derinlikte arandığı öğenildi. Ancak ne tekneye ne de kaçaklara henüz rastlanmadı.

FOTOĞRAFLI