GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de eczaneler denetlendi.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Ağar, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığının Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmeliği gereği il genelindeki eczanelerin denetiminin gerçekleştirildiğini belirtti.

Ağar, eczanelerin, hastalara daha kaliteli ve güvenli ilaç teminini amaçlayan denetimlerin, bakanlığın öngördüğü şekilde yılda iki kez uygulandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ufuk Yazıcı, Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde görevli Eczacı Tahsin Kaçaranoğlu tarafından denetlenen eczanelerimizde saptanan eksiklikler, ilgili eczanelerimize yazılı olarak bildirilmektedir. Ayrıca yapılan denetimlerimizde uyuşturucu ve psikotrop ilaçların kayıtları, ortam ve buzdolabı ısı, nem kayıtları, ölçüm cihazlarının (termometre, hassas terazi) kalibrasyon kayıtları, eczanelerdeki fiziki yapısının yanı sıra hijyenik olup olmadıkları da denetlenmektedir. Halkımıza sunulan sağlık hizmetinin en önemli paydaşlarından olan eczanelerimize de hastalarımıza ilaçlarının güvenilir şekilde ulaştırılmasına gösterdikleri özen nedeniyle teşekkür ediyorum."