ORDU (AA) - Ünye Esnaf Sanatkarlar ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ümit Özkan, fındık fiyatının yükselmesi beklentisinde olan kooperatife bağlı esnaf ve sanatkarların ürününü satmayıp beklettiğini belirtti.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kooperatife bağlı üyelerin ihtiyaçlarını kooperatifin kredi imkanlarından yararlanarak karşıladığını söyledi.

Yüksek fiyat beklentisinde olan kooperatife bağlı esnaf ve sanatkarların fındığını satmadığını anlatan Özkan, "Kooperatifimiz aracılığıyla 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren bugüne kadar üyelerimize 8 milyon 500 bin lira kredi kullanma imkanı sağladık. Yöremizin tek geçim kaynağı olan fındıkta kooperatifimiz üyesi üreticiler, fındık fiyatının yükselme beklentisiyle fındıklarını bekletiyor. Bundan dolayı da ihtiyaçlarını karşılamak için kooperatifimizde kredi müracaatlarında artışlar görüldü. Dolayısıyla yıl sonunda bu rakamın 13 milyon lira olmasını beklemekteyiz" dedi.

"Kredi limitimiz, kredi kullanma şartlarını yerine getirilmesi durumunda 150 bin liradır" ifadesini kullanan Özkan, "Kredilerimiz devlet destekli olup faiz artışlarından etkilenmemektedir. Şu an itibarıyla toplamda Ünye'de faaliyet gösteren 450 esnaf ve sanatkarımızın Halk Bankası Ünye Şubesindeki kredi riski toplam 18 milyon 800 bin liradır. Bu rakamın hem ortak sayısı hem de rakam konusunda artmasını beklemekteyiz. Tüm esnaf ve sanatkarlarımıza dün olduğu gibi bugünde yardımcı olmak için kooperatifimize beklemekteyiz" diye konuştu.

Özkan, kooperatife bağlı üyelerin kredi geri ödemelerinde sorun yaşamadıklarını sözlerine ekledi.