Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) yürüttüğü Ur-Ge projeleri kapsamında faaliyet gösteren 75 firma Moskova’da düzenlenecek ikili iş görüşmelerinde Rus firmalar ile işbirliğinin yollarını arayacak. Bugüne kadar sektörel anlamda düzenlenen en büyük heyet olma özelliğine sahip olacak geziye 160 Bursalı firma temsilcisi katılacak.

Yürüttüğü 10 ayrı Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (Ur-Ge) ile örnek bir başarıya imza atan BTSO, Bursalı firmaların ihracatını artıracak çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Tekstil ve iki ayrı bebe çocuk konfeksiyonu Ur-Ge’sine üye 75 firmadan 160 firma temsilcisi Rusya’nın başkenti Moskova’da BTSO tarafından düzenlenecek ‘Türkiye-Rusya Ev Tekstili, Kumaş, Bebek ve Çocuk Modası Günleri’nde iki gün boyunca yabancı firmalarla iş görüşmeleri gerçekleştirecek.

Rus firmalarının yoğun katılımı ile düzenlenecek yurt dışı pazarlama faaliyeti öncesi Ur-Ge üyesi firmalar BTSO’da bir araya geldi. BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, BTSO Meclis üyeleri Beyhan Cambaz, Rıdvan İmamoğlu ve Rıdvan Güler’in de yer aldığı toplantıda etkinlik hakkında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler verildi.

Rusya’nın tekstil ve bebe çocuk konfeksiyonu sektöründeki en önemli pazarlardan birisi olduğunu ifade eden BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, “Rusya ile yaşadığımız uçak krizinin ardından Çin ve Özbek mallarının pazardaki hakimiyeti arttı. Düzenlediğimiz bu faaliyetler ile firmalarımızın Rusya pazarındaki etkinliğini artırmayı amaçlıyoruz. Tekstil Ur-Ge’mizden 24, bebe çocuk Ur-Ge’lerimizden ise 51 firmanın stant açacağı organizasyon sektörel anlamda bugüne kadar düzenlenen en büyük faaliyet olacak” diye konuştu.

1320 metrekare direksiz alanda 75 firma için 8’er metrekare stant alanı verileceğini söyleyen İsmail Kuş, “Bu tür organizasyonlarımıza Fas ile başlamıştık. Şimdi Rusya ile çıtaya daha yükseğe koyduk. Burada gerçekleştireceğimiz başarı diğer çalışmalara da örnek olacak. Sektörde faaliyet gösteren Rus firmaları arkadaşlarımız tarafından tespit edilerek davet edildi. Görüşmelerin çok verimli geçeceğine inanıyorum” dedi.

Moskova Türk Ticaret Merkezi hakkında bilgi veren İsmail Kuş, merkezde tekstil, konfeksiyon, deri ve mobilya sektörlerinde toplam 320 firmanın yer alacağını söyledi. 32 bin metrekarelik showroom alanına sahip olan merkezin tanıtım çalışmalarının da aktif bir şekilde yapılacağını aktaran İsmail Kuş, “Merkez 2 yıl boyunca metre kare fiyatı sabit kalacak şekilde 2+2 yıllığına kiralandı. Aylık 750 dolara kiralanacak ofisler üst katıyla birlikte 200 metrekareye yakın bir kullanım alanına sahip olacak. Bu sektörlerde faaliyet gösteren tüm firmalarımızı sunulan önemli fırsatlardan faydalanmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.