Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kahvaltı verdi.
Kahvaltıya Basın İlan Kurumu Çorum Şube Müdürü Osman Bolluk, Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Birkan Demirci, dernek üyeleri ile gazeteciler katıldı.
Gazeteciliğin meslek olmanın yanı sıra sanat ve sevgi olduğunu dile getiren Demirci, gazetecilerin aynı zamanda kamu görevi yaptıklarını, tüm haberlerin kamuoyuna yansıtıldığını ifade ederek, “Tüm gazetecilerin gününü kutluyorum. Ayrıca aramızdan ayrılan merhum Mustafa Yolyapar anısına bir plaket hazırladık. Yolyapar’ı sevgi ve saygı ile anıyoruz. Öte yandan iki gazeteci arkadaşımıza bir programda yaşadıkları acı bir olay sebebi ile plaket takdim etmek istedik. Onların da her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini istedik” diye konuştu.
Basın İlan Kurumu Çorum Şube Müdürü Osman Bolluk, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını belirterek, başarılar diledi. Bolluk, gazetecilerin ağır kış şartlarında dahi görevlerini en iyi şekilde yapmak için engel tanımadıklarını vurguladı.
Bolluk, “Tüm meslektaşlarımızın çalışan gazeteciler günü kutlu olsun. Arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.
Programda Çorum Haber eski Genel Yayın Yönetmeni ve Haber Müdürü merhum Mustafa Yolyapar anısına hazırlanan ve üzerinde ‘Daima aramızdasın’ yazılı plaket Çorum Haber Gazetesi Haber Yönetmeni Volkan Sınayuç’a verildi. Programda ayrıca Kent Haber Gazetesi Muhabiri Ebru Çalık ve Çorum Haber Gazetesi Onur Mülazım, Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği tarafından plaketle ödüllendirildi.