İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, geçen 26 Haziran'da kaçarak evlendiği 20 yaşındaki Elif Konur'u kısa süre önce taşındıkları ve henüz eşyasını tamamlamadıkları evde bıçakla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan taksi şoförü 28 yaşındaki Savaş K., ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim önüne çıktı. Duruşmada taraflar birbirlerine sözlü sataşmada bulununca hakim, duruşmayı Aralık ayına erteledi.
Olay, Osmangazi Mahallesi 592/13 Sokak Numara 27'deki 3 katlı binanın zemin katında 15 Temmuz'da meydana geldi. Evden kötü kokuların geldiğini fark eden çevredekiler, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekibi, halının altında bıçaklanarak öldürülmüş, çıplak haldeki, kadın cesediyle karşılaştı. Vücudunda çok sayıda bıçak yarası bulunan kadının, 26 Haziran'da taksi şoförü Savaş K. ile kaçarak evlenen Elif Konur olduğu tespit edildi. Katil zanlısı olarak aranan Savaş K.'nın, olayın ortaya çıkmasından bir gün önce, eve gelip kötü kokuyu engellemek için parfüm sıktıktan sonra ayrıldığı, ev sahibine de kokunun fareden kaynaklanabileceğini söylediği öğrenildi. Cinayetin ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısı Savaş K.'yı, ev kiralamak isterken yakaladı. Cinayeti itiraf eden Savaş K. tutuklandı.
1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ilk kez görülen davaya, 'eşini öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Savaş K., müşteki avukatları, Elif Konur'un ailesi, sanık avukatı ve Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu katıldı. Polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Kimlik tespitleri ardından savunmasını alınan Savaş K., eşiyle internet ortamında 1 yıl önce tanıştıklarını söyledi. Eşinin Murat diye bir arkadaşıyla ilişkisi olduğunu iddia eden Savaş K., evliliğin ilk günlerinde eve eşinin uğramadığını ve ayrılmak istediğini belirtti. Bunun üzerine kendisinden neden ayrılmak istediği sorduğunu söyleyen K., karşılığında hakaret ve küfür duyduğunu ileri sürdü.
Bir hafta boyunca evde oturduğunu ve psikolojisini bozulduğunu iddia eden Savaş K., "Eşim eve geldi. Konuşmak istedim. Fakat bana hakaret ve küfür etti. Beni evden çıkarmaya çalıştı. İyice tartıştık. Ben onu kollundan tutup koltuğa ittim. Koltuktan kalkıp bana vurdu. Ben eşyalarımı toplamıştım. Evde durmak istemiyordum. Ortada bir bıçak vardı. Ondan sonra tekrar kavga ettik. Bıçağı önce o aldı. Elinden almak isterken elimi kestim. Koltuğa yatırıp elinden bıçağı aldım ve ona vurmaya başladım. Onu o şekilde bırakıp evden çıktım" diye konuştu.
Aklına tek bir düşünce olduğunu ve artık yaşamak istemediğini belirten Savaş K, "Elif'in yaşayıp yaşamadığını bilmiyordum. Onu halıya sardım. Üç gün o şekilde durdu. Eve sadece akşam geldim. Artık duramıyordum. Delirmek üzereydim. Evi terk ettim. İki gün sonra ev sahibi aradı. Evden koku geldiğin söyledi. Sonra geldim eve parfüm sıktım. Kendimi tekrar dışarı attım" dedi. Sanığın "pişmanım" demesi üzerine aile bireyleri tepki gösterdi. Anne Gülşah Konur, duruşma salonunda bayıldı. Bunun üzerine mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Aradan sonra mahkeme heyeti yaşanan kargaşadan dolayı duruşmayı 8 Aralık'a erteledi.
Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Adliye önünde basın açıklaması düzenledi. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada erkekler tarafından katledilen kadınların fotoğrafları ile 'Kadın cinayetlerini durduracağız' pankartı açıldı. Açıklamada 'Kadın katillerine indirim değil ağır ceza', 'Kadın cinayetleri politiktir' sloganları atıldı.
Açıklamayı okuyan Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu üyesi Deniz Adıbelli, katledilen diğer kadınlarda olduğu gibi Elif Kocabaş'a sahip çıkacaklarını ifade ederek, "Elif'in katili hak ettiği gibi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırana dek bu davanın peşinde olduğumuzu burada haykırıyoruz. Kadınların öldürülmediği, insanca yaşayabildiği günleri kurana kadar mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI