Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç, Niğde’de son yıllarda Turizm alanında ciddi projeler yaptıklarını söyledi.

Niğde’de Turizm Haftası etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Niğde Müzesi Toplantı Salonunda 15-22 Nisan Turizm Haftası açılış programı düzenlendi.

Düzenlenen programda NİFAD üyelerinin çektiği Niğde konulu fotoğraflarının bulunduğu slayt sunuldu.

Programa Niğde Vali yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Asker Şube Başkanı Kadir Okyay, NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, Çevre Şehircilik Müdürü Ahmet Akaycan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Fotoğraf sanatçısı Fatih Kızılkaya, turizmciler, otel işletmecileri öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programda İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç bir konuşma yaptı. Koç konuşmasında Niğde’nin Turizm konusunda ciddi yatırımlar ve projeler ürettiklerini söyledi.

Koç konuşmasının devamında, “Turizm haftasının 38. kutluyoruz. Turizm hızla gelişen değişen önemli bir sektör yüzyılımızda ve az yatırımla çok gelir elde edilen bir sektör. Son yıllarda da ülkemizde gelişen ve istihdama çok katkı sağlayan bir sektördür. 2013 yılında ülkemize 20 milyon turist gezdi ve 30 milyardan fazla bir gelir sağladık. Turizm Ekonomimize çok önemli katkı sağlıyor” dedi.

Koç, “İlimiz olarak tabi ulaşım ağı olarak önemli bir noktada bulunuyoruz. Son yıllarda turizm alanında ciddi çalışmalar yaptık, ciddi projeler başlattık. 2008 yılında insanlara sunacağımız bir broşür bile yoktu ama şuan 30’a yakın yayınımız bulunuyor. Öğrencilerimiz Niğde ile ilgili araştırmalarında kütüphanemize geldikleri zaman istediği çalışmayı buluyor. 2014 yılında farklı yayınlar üreteceğiz. Restorasyon çalışmalarında ciddi atılımlar yaptık. 2008 yılında Niğde kalesini turizme açtık. İstenilen seviyeye geldi mi gelmedi. Alaaddin camide, kalede ciddi çalışmalar yaptık. Tuvalet bile yoktu. İlçelerde de restorasyonlar yaptık, kamulaştırma yaptık. Tanıtım çalışmalarında sektörün çok katkıları oldu. Belediyemiz, Ticaret Odası ve Ticaret borsası bize çok katkıları oldu. Her yıl EMİT fuarına katılıyoruz. B yıl EMİT fuarının Niğde’mize ciddi katkıları olacak. Niğde’de nitelikli konaklama tesisleri az, inşallah yatırımcılar gelir ve bu eksiklik giderilir. Niğde’de Gümüşler manastırına ve müzeye gelen turist sayısı 100 Bin. KOP projesi çerçevesinde 3 projemiz sorgulanıyor, Niğde’de amacımız yeni destinasyonlar oluşturmak. Bakanlığımızdan gelirse yüksek meblağlarda yatırımlar olacak. Roma havuzunda ve kalede destinasyon projeleri oluşturuyoruz. Yine bu bölgelerde butik otel ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Program sonrasında katılımcılar Niğdeli fotoğraf Sanatçılarının hazırladığı Niğde Cam resimleri sergisini gezdiler.