Sultangazi Belediyesi, Bilgi Evleri’nde verdiği eğitimlerle ile öğrencileri sınavlara hazırlamayı sürdürüyor. Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 50’nci Yıl Kültür Merkezi, Sultançiftliği Mahalle Hizmet Tesisleri ve İsmetpaşa Cevher Dudayev Hizmet Tesisleri’ndeki bilgi evlerinde verilecek kurslara başvurular başladı.
Sultangazi Belediyesi, hayata geçirdiği "Bilgi Evleri" ile öğrencileri sınavlara hazırlamaya devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 50’nci Yıl Kültür Merkezi, Sultançiftliği Mahalle Hizmet Tesisleri ve İsmetpaşa Cevher Dudayev Hizmet Tesisleri’ndeki bilgi evlerinde verilecek kurslara ilkokul ve ortaokul öğrencileri başvurabiliyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen kurslardan 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde ise bin 500 öğrenci faydalandı. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 6,7 ve 8. Sınıf öğrencileri için hafta içi verilecek kurslar ile öğrencilerin derslerine destek olunurken; Temel Eğitimden Ortaokula Geçiş(TEOG) sınavlarına da hazırlık yapılacak. 13 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan kurslarda şu dersler verilecek: Türkçe, Fen ve Teknoloji, Matematik, Sosyal Bilgiler, İngilizce.
11 ve 12’nci sınıf öğrencileri için ise ders etütleri ile Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) hazırlık kursları verilecek. 20 Eylül Cumartesi günü başlayacak kurslarda ise şu dersler yapılacak: Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik-2, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya.