Batman Üniversitesi Senatosu Kozluk ilçesinde toplandı. Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam başkanlığında Kozluk’a giden üniversite yönetimi, İlçe Kaymakamı Orhan Aktürk’ü, ardından Belediye Başkanı Veysi Işık’ı makamlarında ziyaret etti.
Senato üyeleri daha sonra yapımı devam eden Kozluk Meslek Yüksekokulu inşaatını yerinde inceledi. Kozluk Anadolu Lisesi’nde senato toplantısını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Uluçam, “Batman üniversitesi olarak senatomuzu bugün Kozluk ilçesinde topladık bunun nedeni ilçemizde bir yüksekokulumuz var. 2014-2015 yılında mezun olacak öğrencilerimiz iki programda dolayısıyla hem okulumuzu hem Kozluk’u onurlandırmak açısından senatomuzu burada topladık” dedi.
Yapımı devam eden Kozluk MYO’nun 2015-2016 eğitim öğretim yılında yeni binasında eğitime başlayacağını açıklayan Uluçam, şunları kaydetti:
“Yeni yapılmakta olan Kozluk Meslek Yüksekokulu inşaatı yüzde 75 tamamlanmış durumda. Ayrıca birleşik olarak binanın kompleksinde Kaymakamlığın mevcut arsayı tahsis etmesi düşünülünce spor tesisleri ve diğer sosyal alanlarıyla birlikte neredeyse bir kampüs denebilecek alt yapıya sahip olacak. İnşallah 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Kozluk MYO yeni binasında eğitim öğretime devam edecektir. Yurt sıkıntısına alternatif çözümler üretilecek; çünkü öğrencilerin sadece okumaları değil barınmaları da söz konusu. Kredi Yurtlar Kurumuna iki kez başvurduk onlarında bir planlaması var. Ancak tabi burada bir yurt binasının faaliyete geçmesi belki zaman alacak bu süreçte öğrencilerin mağdur olmaması açısından Kozluk Belediye Başkanımız gereken kolaylığı ve gayreti göstererek öğrencilerimizi açıkta bırakmadan yeni eğitim öğretim yılına hazırlıklı bir şekilde katılmış olacaklar. Bizler mutluyuz sadece kent merkezinde değil ilçelerimizde de eğitim ordusu yaygınlaştırarak hem bilime katkıda bulunmak hem de yörenin doğal ve diğer kültürel zenginliklerini ortaya çıkararak bir ölçüde de üniversite ile kent bütünleşmesi yaşanacaktır. Kozluk MYO, laboratuvarları, spor tesislerinin yanı sıra öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri büyüklükte bir okul olacak. Bu nedenle manevi katkısı olan Sayın Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, Kozluk Kaymakamımıza ve Kozluk Belediye Başkanımıza teşekkür ederim.”