İhsan YALÇIN - Gülseli KENARLI / İSTANBUL, () Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Büyük İstanbul Mitingi'ne katıldı. Gaziosmanpaşa Meydanı'nda gerçekleşen mitingde konuşan Mustafa Kamalak, "Kendi ülkemize şöyle bir bakalım. Her gün gelen şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Bütün bu acılar yetmezmiş gibi, iktidar sahipleri çıkmış 'Sivas'ın doğusuna bile gidemezsiniz' diye kendi kusurlarından prim çıkarmaya çalışıyorlar. Ben diyorum ki iyi de arkadaş 13 yıldır iktidarda bulunan sen değil misin? 13 yılda ülkeyi bu hale getiren sen değil misin? Bugün Sivas'ın ötesine gidilmiyorsa bu senin suçun, senin ihmalin, senin kusurun değil midir? Aziz milletim sana sesleniyorum. Eğer bu ülkenin bir takım evlatları Sivas'ın doğusuna gidemiyorsa bunun sorumluluğu 13 yıldık tek başına iktidarda olanlara ait değil midir? Buradan Sayın Cumhurbaşkanı'na, Sayın Başbakan'a, hükümet yetkililerine, bir bütün olarak da muhalefet liderlerine haykırıyorum. Güvenlik ordusu olmadan Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkan'ı bugün sen de gidemezsin Sivas'ın doğusuna, karayoluyla gidemezsiniz. Ülkeyi bu hale getirdiniz. Erbakan Hoca'nın sözleri kulaklarımızda çınlıyor, mekanı cennet olsun. 'Devlet yönetimi çoluk çocuk işi değildir'" diye konuştu.

"SİVAS'IN DOĞUSUNA YANLARINDA KORUMA ORDUSU OLMADAN GİDEMEZLER"
Kamalak sözlerini şöyle sürdürdü: "İktidarı da muhalefeti de bugün emin olun Sivas'ın doğusuna yanlarında koruma ordusu olmadan karayoluyla gidemezler. Ama biz gittik. Sokak sokak dolaştık. Cizre'ye vardık. Üstelik 'Can güvenliğinizi sağlayamayız. Güvenlik görevlisi veremeyiz. Gitmeyin hayatınız tehlikededir.' demelerine rağmen gittik. Bu can aziz milletimiz için feda edilemeyecekse ne işe yarar ki? Allah'ın vermiş olduğu ömür ne bir saniye uzar, ne bir saniye kısalır. Yine gideriz Allah'ın izniyle. Bu sefer dediler ki 'Bunlar teröristlerle iş birliği yapıyor.' Biz diyoruz ki Allahtan korkun. Bizim şahsi menfaatimiz yoktur. Ben aziz milletime niye gittiğimizi aktarayım. Biz akan kanı nasıl durdurabiliriz, anaların akan gözyaşını nasıl sileriz diye gittik. Bugün tutanakla gidemediğimiz yere yarın Allah korusun pasaportla gitmek mecburiyetinde kalmayalım diye gittik. İktidarın veya o zihniyette olanların aşındırmış olduğu gönül bağlarını nasıl kurabiliriz, kardeşlik hukukunu yeniden nasıl tesis edebiliriz diye gittik. Çünkü biz siyaseti birileri gibi millet hazinesinden bir şeyler aşırmak için değil, Allah rızası için yapıyoruz."

"BU ÜLKEYİ PARÇALANMAYA GÖTÜRÜYORSUNUZ"
Ankara'daki bombalı saldırıya da değinen Mustafa Kamalak, "Buna rağmen Sayın Başbakanımız hatırlayacaksınız Van'da çıkıp milleti Beyaz Toroslarla korkutuyor. Diyor ki 'Biz gidersek beyaz Toroslar gelir'. Yani 'Ya bize oy verin, ya devletin çetelerine can verin' diyor. Beyaz Torosların sahibi kim? Faili meçhullerin sahipleri değil mi? Sayın Başbakan devleti ihbar ediyor bir bakıma. Eski yaraları kanattığının da farkında değil. İnsan sormadan edemiyor. Tamam geçmişte Toroslar vardı. Ama Allah aşkına Türkiye'nin başkentinde, beyninde 102 cana kıyan teröristler Ankara'ya uçan balonlarla mı geldi? Sayın Başbakan mesele ne ile gittiğiniz değil, hangi yoldan gittiğinizdir. Ve buradan hükümet yetkililerine tekrar sesleniyorum; 5-6 yıldır haykırıyoruz. Ne yazık ki hepsinde zaman bizi haklı çıkardı. Sizin gittiğiniz yol yanlıştır, yine yanlış yoldasınız. Bindiğiniz araç Toros olsa ne olur Mercedes olsa ne olur. Bu ülkeyi uçuruma götürüyorsunuz, felakete sürüklüyorsunuz, parçalanmaya götürüyorsunuz. Bakın ülke bir savaşla neredeyse yüz yüze gelmiş durumda. Allah korusun. Durup dururken bir Suriye olayı çıkardılar" dedi.

"HEPİMİZ BERABER O TOROSLARI ALIP BİR TÜRKİYE TURUNA ÇIKALIM, KAPTANLIĞINI BEN YAPARIM"
Kamalak ayrıca konuşmasında şunları kaydetti: "Değerli kardeşlerim hiç merak etmeyin. Yıllarca kanın, katliamın, faili meçhullerin simgesi haline getirilen o Beyaz Torosları biz Saadet iktidarında inşaallah barışın simgesi haline getireceğiz barışın. Çünkü bizim Torosumuz siyah değil; sevgi yüklü, gül yüklü ve inanç yüklü olacaktır. Buradan bütün liderlere sesleniyorum. Geliniz hepimiz beraber o Torosları alıp bir Türkiye turuna çıkalım, kaptanlığını ben yaparım önemli değil, şoförlüğünüzü ben yaparım. Yeterki bu ülkede kardeşlik sağlayalım, birlik ve beraberliği tesis edelim. Huzur ve barış sistemini yeniden kuralım."

ARAMADAN SONRA ALANA ALINDILAR
Öte yandan Gaziosmanpaşa Meydanı'nda gerçekleştirilen miting nedeniyle meydana çıkan birçok cadde araç trafiğine kapatıldı.
Partililer polis noktalarında üst araması yapılarak alana alındı.

ARAMA NOKTALARINDA POLİS KAMERALARI
Üst aramaları yapılırken polis kameraları da miting alanına girenleri tek tek kaydetti. Ayrıca Gaziosmanpaşa Merkez Camii'nin minaresine ve meydanın çevresindeki binaların çatılarına keskin nişancıların konuşlandırıldığı görüldü.

(FOTOĞRAF)