Cizre ilçesinde Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) terörle mücadelelerini el ele omuz omuza devam ediyor. İlçenin tamamına yakınını teröristlerden temizleyen güvenlik kuvvetleri operasyon öncesinde Türk bayrağı açarak hep bir ağızdan ‘Komando Andı’nı okudu.

Komando andını Türk bayrağına sarılarak okuyan asker ve polisler, sırtlarına da Türk bayrağını alarak terör örgütüne ‘Bayrağımızı sırtımızda taşır, gerekirse bayrağımız sırtımızda ölürüz’ mesajı verdi. JÖH ve PÖH timlerinin operasyon öncesinde hep bir ağızdan okudukları ‘Komando Andı’ saniye saniye cep telefonuna kaydedildi.

Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat timleri tarafından okunan komando andının sözleri şöyle:

“Korku nedir bilmeyiz. Biz dağların erleri. Yuva yaptık göklere. Baş döndüren yerlere. Engel tanımaz aşarız. Yüce engin dağları. El verir uzanırız. Mor siyah bulutlara. Ben Türk komandosuyum. Ben Türk polisiyim. Düşmanı çelik pençemle ezerim. Her yerde ben varım. Havada, karada, denizde, çölde, batakta, çatakta, Cizre'de, Silopi'de, Nusaybin'de, Sur'da her zaman ve her yerde hazır. Daima hazır. Kim, komando. Kim, komando. Olamazsın, yah, Olamazsın yah, Komandolar, Allah. Komandolar, Allah. Allah Türk komandosunu korusun. Amin”.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Şırnak'ın Cizre ilçesinde öldürülen terörist sayısının 467 olduğu belirtildi.