Türk Hava Kurumu (THK) Şube Başkanı Vasıf Yüceliş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Girgin ve Erdoğan Şahin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’i ziyaret etti.
Kurum çalışmaları ve Antalya’da yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi veren THK Şube Başkanı Yüceliş, ATSO Başkanı Davut Çetin’i bu yıl 4’üncüsü gerçekleşecek olan Jet Motorlu Model Uçak Festivali’ne davet etti. Antalya’nın havacılıkta büyük potansiyel barındırdığını belirten Yüceliş, “Antalya havalimanıyla, havacılık okullarıyla ve hem de havacılıkla ilgili çalışmalarla Türkiye’nin en önemli şehirleri arasında. Çalışmalar ve yatırımlar bu şekilde devam ederse Antalya bu alanda da adından söz ettiren bir il olacaktır” dedi.
JET MOTORLU MODEL UÇAK FESTİVALİ’NE DAVET
Antalya’da mayıs ayında bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan Jet Motorlu Model Uçak Festivali hakkında bilgi veren Yüceliş, “ATSO’nun kültür, sanat ve sosyal aktivitelere ne kadar önem verdiğini yakında biliyoruz. Jet Motorlu Model Uçak Festivali’ni bu yıl dördüncü kez düzenliyoruz ve sizleri de festivalimizde görmek istiyoruz” diye konuştu.
"KENTTEKİ KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİNE ÖNEM VERİYORUZ"
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ekonomik gelişmenin ancak kültürel, sanatsal ve sosyal gelişme ile sağlanabileceğini bilen bir oda olduğunu dile getiren ATSO Başkanı Davut Çetin ise, “Bu vizyonla kentimizdeki kültürel, sanatsal ve sosyal aktivitelere büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen ve bu yıl 10’uncusunu gerçekleştirdiğimiz Türk Müziği Günleri ve Uluslararası Antalya Basın Fotoğrafı Günleri kültür ve sanata verdiğimiz önemin göstergelerinden yalnızca ikisi. Diğer taraftan eski hizmet binamızı Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi’ne dönüştürüyoruz. Kaleiçi’nde bulunan tarihi metruk bir binayı restore ederek ATSO Kaleiçi Evi yapıyoruz. Bunlar hem Antalya’nın gelişmesi hem de kent kültürü için önemli projeler” dedi.
Antalya’da bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek olan Jet Motorlu Model Uçak Festivali gibi etkinliklerin sayısının artmasını arzu ettiklerini kaydeden Çetin, “Her yıl 12 milyonun üzerinde turist ağırlayan Antalya’nın kültürel, sosyal ve sanatsal etkinliklerle de cazibesini artırması gerekiyor. Model Uçak Festivali de bu vizyona katlı sağlayan etkinliklerden bir tanesi. Hem havacılık konusundaki farkındalığı artıran, hem de Antalya sosyal hayatına katlı koyan böyle bir etkinliğin bundan sonraki yıllarda da güçlenerek devam etmesi ve gelenekselleşmesi gerekiyor. Bu hedef doğrultusundaki çalışmalarınızdan ötürü sizleri tebrik ediyorum” dedi.
Ziyaretin sonunda THK Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, Başkan Davut Çetin’e THK rozeti ve şapkası hediye etti.