ERZURUM merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Erzurum'a gelen 6 kişilik Afgan aileye sahip çıktı. Sığınmacılara imkan sağlamanın insanlık gereği olduğunu vurgulayan Başkan Korkut, "Bize sığınan çaresiz insanlara kucak açmak kültürümüzün, dinimizin gereğidir. Bodrum'da cansız küçük bedenleri kıyıya vuran Suriyeli Aylan ile Galip'i kimse unutmayacak" dedi.
Bodrum'da dünyayı derinden etkileyen fotoğrafın gündemde olduğu bir günde, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "İnsanlık ölmedi" dedi. Afganistan'ın Mezarı Şerif bölgesinden kaçarak Erzurum'a gelmeyi başaran 6 kişilik Heydari ailesine Başkan Korkut yardım eli uzattı. Yoncalık semtinde 60 metrekare bir eve yerleştirilen Ahmet (27) ile eşi Şaheste Heydari (27), çocukları Afşin (5) ve Cemşit (6), Ahmet Heydari'nin annesi Kerime ile kardeşi Muhammed (10) ile tanışan Başkan Korkut, ailenin tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını bildirdi.  Başkan Ali Korkut şunları söyledi:
"Afganlı ailelerin yoğun olduğu bir semtte onlara da bir ev bulundu. Buzdolabı, çamaşır makinesi, fırınlı ocak, çift kişilik baza yatak, halı aldık.  Ayrıca gıda ve giyecek yardımı yapacağız. Belediye olarak bugüne kadar birçok göçmen aileye kucak açtık, bundan sonra da açacağız. Bize sığınan çaresiz insanlara kucak açmak kültürümüzün, dinimizin gereği. Milyonlarca Suriyeli içinde bu ülke güvenli bir liman, sığınılacak bir kucak olmuştur. Deniz kıyısına vuran insanlığın öldüğü resme iyi bakmak gerekiyor. Elbette ki bize sığınan çaresiz insanlarla ekmeğimizi paylaşacağız, imkanlarımız ölçüsünde onlara destek olacağız. Dün olduk, bugün oluyoruz, yarın da çaresize kucak açan olmaya devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI