Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Doğu ve Güneydoğu’da terör saldırılarına maruz kalan sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Pelit Kafe Restoran’da 29 Ekim Resepsiyonuna katılacak sağlık çalışanlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemek öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Müezzinoğlu, “Bu akşam burada iki farkı uç terör ve güvenlik ortamının son derece sıkıntılı olduğu bir yerde sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarımız Güneydoğu bölgesinden o süreçleri yaşayan arkadaşlarımızdan bir heyet geldi ve resepsiyona birlikte katılacağız. Türkiye’nin sağlık alanında ki hizmetleri bir taraftan çok zor koşullarda, vatandaşımıza onu yaşatabilme anlamında en ücra köşe de en zor durumlarda hizmet verirken tıp alanında dünyanın en ileri çalışmalarını yapan Türk bilim adamlarıyla burada aynı masa etrafında toplanmış bulunuyoruz. Her iki uçta da var olabilmek Türkiye adına, Türk hekimleri ve Türk sağlık camiasına önemli bir onur ve sorumluluktur. Hangi koşullarda olursa olsun biz insanı yaşatabilmek adına diğer taraftan da bu mesleği bilimsel anlamda dünya ile birlikte var olma adına hep birlikte sürdürmeye çalışacağız” diye konuştu.
“ÇATIŞMA ARASINDA KALIYORUZ. BİZİM HİÇBİR ŞEKİLDE AMBULANSIMIZIN VE BİZİM CAN GÜVENLİĞİ YOK”
Cizre’de görev yapan ATT görevlisi Büşra Taş, maruz kaldıkları terör saldırıları anlatarak, “Buna birebir tanık olan kişilerden biri de benim. Orada bu olayların arasında en çok kalan 112 çalışanları. Ben şimdiye kadar birçok olaya tanık oldum. Alıkonulma, tehditler sağlık çalışanlarına sürekli oluyor. İşimizi biz tam anlamıyla orada yapamıyoruz. İşimizi yapacak belli bir saha yok aslında var ama imkan vermiyorlar. Yol kesiliyor, tehdit ediliyor, Polis, asker taşınması istenmiyor. Yakarız ederiz, vururuz. Güvenli olmayan bölgeye gittiğimiz zaman alıkoymaya çalışıyorlar. Çatışma arasında kalıyoruz. Bizim hiçbir şekilde ambulansımızın ve bizim can güvenliği yok. Sağlıkçı olduğunuz zaman kolundan tutan sizi götürüyor orada. Zor şartlar altında çalışıyoruz. Orada yaşamayanlar bunu anlayamıyorlar” diye konuştu.
“KURŞUN YANIMDAN GEÇTİ”
Bir diğer sağlık çalışanı Uğur Bozaklı da Cizre’de sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları anlatarak, “Terör olaylarına bir kaç kere tanık oldum. Bunlarından birinde kurşun yanımdan geçti. Bir kere de alıkoyma oldu. Eyüp Ergen arkadaşımız vurulduğundan yanına biz gitmiştik. Gittiğimiz de ben arkadaşımıza müdahale etmeye çalışırken tam yanına giderken kurşun yanımdan geçti. Bir santimle ölümden döndüm” şeklinde konuştu.