Sarıgöl Mahallesi'nde devriye görevi yapan polis ekipleri, park halindeki bir otomobilin patlak olan lastiğini değiştiren şüpheli kişileri gördü.  Aracın plakasını sorguladıklarında "çalıntı" olduğunu tespit eden polis ekipleri, şüphelilere "dur" ihtarında bulundu.  Şüphelilerin ihtara uymayarak başka bir otomobile binip kaçmaya çalışması üzerine polis ekipleri ile şüpheliler arasında kovalamaca yaşandı.

Şüphelilerin aracı, uyuşturucu operasyonu için bölgede bulunan İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin üzerine sürdüğü belirtildi.    

Kovalamaca sırasında şüphelilerin polise ateş açması üzerine polis de şüphelilere ateşle karşılık verdi. Bir süre sonra aracın kurşun isabet eden tekerleklerinin patlaması sonucu araç durdu.

Çatışma araç durduktan sonra da devam ederken polisin açtığı ateş sonucu bir şüpheli olay yerinde hayatını kaybetti, diğer şüpheli yaralandı. Yaralı şüpheli çevredeki hastaneye kaldırıldı. Polisin olay yerindeki incelemesi devam ediyor.

KİMLİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Düzenlenen operasyon sırasında hayatını kaybeden şahsın Ramazan Ö. olduğu ortaya çıktı. Ölü olarak ele geçirilen şüphelinin hırsızlıktan 210 kaydının olduğu belirtildi. Yine aynı operasyon sonrasında yaralı olarak ele geçirilen H.Ö’nün ise hırsızlıktan 23 kaydının olduğu ifade edildi.