Kayseri’de 14 şehit verdiğimiz bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Yunus Emre Duran’ın babası Mahmut Duran, oğlunun cenaze töreninde siyasilerle el ele tutuştuğu fotoğrafla gündeme oturdu. Törende Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ellerini sıkıca tutan şehit babası Mahmut Duran, Habertürk’e konuştu.

Baba Duran o an yaşadıklarını, “O fotoğrafta gördükleriniz azdır. Üç değil, on üç elim olsaydı hepsini tutar, kucaklardım. Ancak ikisine yetişebildim. O hareket, o anki hislerimdi, içimden geçendi. Başbakan’ımıza ve yanımdaki diğer siyasilere, ‘Birlik beraberlik’ dedim, ‘Hainleri yetiştirmeyin, birlik beraberlik günümüz’ dedim, ‘Hainlere fırsat vermeyin, şerefsizlere fırsat vermeyin, dik durun’ dedim” diye anlattı.

‘ASKERE GÖNÜLLÜ GİTTİ’

Oğlunun liseyi dışarıdan okuduğunu söyleyen Duran şöyle konuştu: “Askere gitmesi için daha tecili vardı. Ancak kendisi gönüllü olarak tecilini bozdurdu. Terhisine 24 günü kalmıştı. Terör artınca bana, ‘Baba ben de asker olmak istiyorum’ dedi. Ben de ona, ‘Oğlum askerlik göründüğü gibi değildir’ dedim ama fikri değişmedi. Gitmek istedi gitti, engel olmak istemedim.”

‘İÇİMDE BİR HİS VAR ŞEHİT OLACAĞIM’

Ankaralı şehit Yunus Emre Duran’ın, bir süre önce telefonda konuştuğu ablasına, “İçimde bir his var, şehit olacağım” dediği de öğrenildi. Yunus Emre Duran, şehit olmadan bir gün önce de teyzesinin kızını arayıp, çocukluk ve bebeklik fotoğraflarını istedi. Baba Duran, “Bir ölür bin diriliriz, o şerefsizlere istediklerini vermeyeceğim, onları sevindirmeyeceğim” diye konuştu.

Taziyeleri kabul eden şehit annesi Aynur Duran’ın ağıtları ise başsağlığına gelenleri gözyaşlarına boğdu. Şehit annesi Duran, “Aslan oğlum üniforma bir insana ancak bu kadar yakışır. Acımın tarifi yok oğlum. Gözü karaydı Yunus’umun” diye ağıt yaktı.

Kaynak:Milliyet