Kısmen de olsa Irak’ta yaşamın normale dönmesiyle inanç turizminin önemli adresi Karbela’ya giden sayısı arttı.
Kısmen de olsa Irak’ta yaşamın normale dönmesiyle inanç turizminin önemli adresi Karbela’ya giden sayısı arttı. Son birkaç yıldır Karbela Turlarına yoğun ziyaretçi gönderdiklerini söyleyen Gür Tour’ın yöneticilerinden Gürol Taner, Karbela bölgesinin her Müslüman tarafından görülmesi gerektiğini söyledi. Ortalama 2 bin 500 dolarlık bir bütçeyle 2 kişi full pansiyon her şey dahil Kerbela turu yapılabileceğini belirten Taner, Necef ve Kufe şehirleri ile bölgenin tarihi ve dini bir çekim merkezi olduğunu söyledi.
Taner, Muslim Bin Aqeel’in türbesi, tarihi Kufa camii, Al Sahla camii, Hz. Hüseyin’in ve Hz.Ebulfazl Abbas’ın türbeleri, Al Hur Al Riahi türbesini ziyaret gibi pek çok programı barındıran turlar hakkında detaylı bilgi için http://www.kerbelaturlari.com/ adresinin ziyaret edebileceğini belirtti.
KERBELA VAKASI
Kerbela Vak’ası, Hz. Peygamberin sevgili torunlarının Irak’ın Kufe kenti yakınlarında Hicri takvime göre 10 Muharrem 61 tarihinde şehit edilmesi olayına verilen isimdir. Kerbela vakası, Müslümanların tarihinde yaşanan en trajik olaylardan biridir. Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin’e bağlı küçük bir grupla, Yezid’e bağlı ordu Hicri 61. Yılın 10 Muharrem gününde, bugün Irak sınırlarında olan Kerbela’da karşılaşmış, aralarında çocuk ve kadınlarında da bulunduğu Hz. Hüseyin ve maiyetindekiler şehit edilmişti.