Manisa'nın Turgutlu ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen bir şahsın ailesi organ bağışında bulundu ve beyin ölümü gerçekleşen şahıstan alınan organlar 4 kişiye umut oldu. Ekip lideri olarak görev yapan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr.Deniz Heppekcan'ın koyduğu beyin ölümü tanısını 5 kişiden oluşan bir heyette onayladıktan sonra organ bağışı girişimleri başladı. Manisa'da 2014 yılının ilk organ naklini gerçekleştiren Turgutlu 2014 yılının ikinci organ naklini de gerçekletirdi. Turgutlu Devlet Hastanesinde bugüne kadar son 2 yıl içerisinde 6 organ bağışı operasyonu yapıldı.
6 Ağustos 2014 tarihinde Manisa'nın Salihli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Mehmet Canlıışık(22) hayati tehlike tanısıyla Turgutlu Devlet Hastanesine sevk edilmişti. Ağır yaralı olarak Turgutlu Devlet Hastanesine gelen Mehmet Canlıışık'ın olaydan bir gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü gerçekleşen şahsın ailesiyle ivedilikle irtibata geçen Turgutlu Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon merkezi yetkilileri aileden olum yanıt alınca vakit kaybetmeden yasal prosüdürü takip ederek, gerekli testleri yaptı ve durumu Ankara bulunan Türkiye Organ Nakli Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçti. Organ bağışına onay veren Mehmet Canlıışık'ın kardeşi Ahmet Canlıışık, yakın akrabaları Mehmet Yeşilyur ve Celal Akkaya yakınlarının başka insanlara umut olmasından dolayı buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade etti.
Askerden yeni dönen Mehmet Canlıışık'tan alınan kalp Akdeniz Üniversitesine, Karaciğeri İzmir Kent Hastanesine ve Böbrekleri ise Ege Üniversitesindeki 2 hastaya nakledilecek. Oluşturulan koordinasyon bağıyla birlikte sabahın ilk ışıklarıyla Turgutlu Devlet Hastanesine gelen ekipler ameliyata başladılar ve Mehmet Canlıışık'tan alınacak organları uzun süren bir operasyon sonucu aldılar.
Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Sabri Taşçıoğlu; " Aile ikna edilerek 4 kişiye umut olmasını ekibimizin gayretli çalışması sonucu sağladık. Beyin ölümü tanısı, aile ikna süreci ve organların alışı esnasında titizlikle ve gayretle çalışan ekibimize, büyük bir erdemlik örneği gösteren aile yakınlarına teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. Organ bağışı sürecinde tüm koordinasyonu sağlayan Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr. Deniz Dönmez ise çok önemli bir iş başardıklarını ancak bu süreçte beyin ölümü tanısını koyan Deniz Heppekcan'ın ayrı tebrik edilmesi gerektiği ifade etti. Dönmez, ailenin olgun davranışının gerçekten de örnek gösterilmesi gerektiğini dile getirirken; " Beyin ölümü tanısından sonra aile ile diyalog ve sonraki aşamalar konusunda yoğun bir mesai harcadık. İşin zor kısmı aileyi ikna çalışmaları oldu, çünkü büyük bir üzüntü içerisinde olan aileyi bu duruma ikna edebilmek oldukça zor. Bir yandan aileye acı haberi verip diğer tarafta başka hayatlara umut olacağını ifade etmek çok zor bir olay ve bu gibi durumlarda ekip desteği çok önemli. Görüşmeler neticesinde aile bu durumu büyük bir olgunlukla karşıladı ve organ bağışına onay verdiler. Tüm organlar yeni bir can yeni bir hayat olsun ve yeni bir şans olsun" dedi.