Erzurum Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Oltu’da( ESMEK) Erzurum Büyük Şehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları binasında muhtarlarla bir araya gelerek muhtarların sorunlarını dinledi.
Sekmen toplantı öncesi muhtarlara önce anket doldurttu. Muhtarlar ankete köylerindeki sıkıntıları olması gerekenleri yazdılar. Daha sonra Büyük şehir Belediye Başkanı Sekmen Oltu’ya ve köylerine yapacakları projeleri anlattı Başkan Sekmen, “Oltu’yu modern bir ilçe haline getire bilmek için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Oltu’da Büyükşehir Belediyesine ait bir binamız olacak burada adamlarımız olacak, bütün sorunları dinleyip bizleri bilgilendirecek. Mesleki eğitim kurslarımız olacak. Kaleboğazı, Sarısaz,ve Subatık köylerimizin sulama kanalları yapılacak Çamlıbel köyü göleti yapılıyor, İğdeli Köyü Ham Deresi’nde de bir gölet yapılmasını planlıyoruz.”
Sekmen, Oltu şehir merkezi için yapılacak yatırımları ise şöyle; sıraladı Modern bir Canlı Hayvan pazarı, Merkezdeki Cenaze hizmetlerini daha iyileştireceğiz Oltu ilçe merkezinde 10 dönümlük bir yer bulup sebze ve meyve pazarı yapacağız. Oltu çayının duvarlarını DSİ ye yaptırılacak ve etrafını büyük şehir Belediyesi yeşillendirecek yürüyüş yolları tertemiz bir duruma getirilecektir. Şehrin caddelerin aydınlatmalarla süsleyeceğiz caddeleri öyle bir hale getireceğiz ki insanlar burası. Oltu mu? Paris mi? diye şaşıracaklar. Oltu Kalesini hemen talimat verdim 10 gün sonra aydınlatma çalışmalarına başlayacağız gece kaleye bakıldığı zaman ışıl ışıl yanacak. Erzurum Caddesi ve Ziyabey caddesi Halit paşaya kadar çok güzel bir şekilde aydınlatacağız. Caddelerde sıvasız ve boyasız bina kalmayacak yol kenarlarını ve orta refüjleri ağaçlandıracağız. Oltu’ya büyük bir park yapacağız. Sayın bakanımız destek verdi hükümet konağı yapacağız ayrıca Büyükşehir olarak bir bina yapacağız adıca Semt konağı olacak burada kurslar olacak köylerden gelen hastalarımız ve diğer vatandaşlarımız burada konaklayabilecekler. Kursiyer ve sportif faaliyetler olacak yollar asfaltlanacak. Büyükşehir belediyesi olarak el ele vererek bütün sorunlarımızı çözeceğiz.”
Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, İl encümenleri belediye meclis üyeleri ve 65 köy muhtarı katıldı.