Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, düzenlediği basın toplantısında 2015-2018 hizmet dönemini ve 01 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan oda seçimleri hakkında bilgi verdi.

28 Şubat 2015 tarihinde başladığı başkanlık görevinde yaklaşık 3 yıllık bir hizmet dönemini geride bıraktığını anımsatan Elazığ TSO Başkanı Alan,"Hizmet dönemimiz içerisinde, malumunuz üzere, ülkemiz çok önemli süreçlerden geçmiştir. Üç önemli seçim, bir darbe kalkışması ve son olarak milli birlik ve bütünlüğümüz adına çok önemli olan bir savaş vermekteyiz. Talep makamı olan odamız, tüm bu süreçlere rağmen Elazığ ekonomi ve sanayisi için tarihi hizmetler yapmış, almış olduğu sorumluluğu hakkıyla bugünlere kadar taşımıştır. Yapmış olduğumuz tüm hizmetler odamız kayıtlarında mevcut olup, aynı zamanda şeffaflık ilkesi doğrultusunda her faaliyetimiz sitemizde yer almaktadır"dedi.

Hizmet dönemi içerisinde Elazığ’ın bir çok kronikleşmiş sorununu çözdüklerini ve ilin önünü açtıklarını dile getiren Başkan Alan," Hizmet dönemimiz içerisinde yaptığımız bazı faaliyetimizi ana başlıklar itibarı ile kısaca yeniden paylaşmak istiyorum.Teşvik Yasasında ilimizin mağduriyeti giderilerek 6. bölgeye alınması sağlanmıştır. Elazığ Cazibe Merkezleri Programında yer almış ve ilçelerimizin de kalkınma ve gelişmesinin önü açılmıştır. Kredi Garanti Fonu Elazığ Şubesi odamız bünyesinde açılmıştır. İkinci osb kurulması çalışması başlamıştır. İşgem 2. kampus alanı tamamlanmıştır. Fırat Teknokent geliştirilmiştir. Tasarruf tedbirleri ile odamız bütçesi artırılmış ve bu bütçe üyelerimize düşük faizli kredi olarak kullandırılmıştır. Odamızın atıl durumdaki metruk alanları yeni tadilat ve inşaat çalışmaları ile kullanıma kazandırılmıştır.Odamız Online sistem ile dijital ortamda belge vermeye başlamış, bünyesinde modern bir konferans salonu ve sergi salonu açılmıştır" diyerek bilgi verdi.

Seçimlere güçlü bir ekip ile yeniden aday olduklarını vurgulayan Alan;"Seçim kampanyamız odamızın tarihi birikimine yakışır bir olgunlukta geçmiştir. Ben öncelikle bu süreçte tüm gurupları büyük bir olgunluk ile karşılayan üyelerimize vermiş olduğumuz rahatsızlık nedeniyle arkadaşlarımız adına özür diliyorum.Biz bu süreç içerisinde üyelerimizin sadece oylarına değil aynı zamanda dualarına talep olduk, çünkü bu kadim şehrin her şeyin en iyisine layık olduğuna inanmaktayız. 01 Nisan 2018 Pazar günü Koç İlkokulunda yapılacak olan seçimlere üyelerimizin katılarak demokratik haklarını kullanmalarını ve ilimiz ekonomi, sanayisini 4 yıllığına emanet edeceği yönetim organlarını seçmelerini istirham ediyorum. Büyük sorun ve uyumsuzluklara rağmen geride bıraktığımız 3 yılda yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır"diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmasının ardından Alan, seçimlere girecek listedeki isimleri tanıttı.