CHP Eski genel başkanı Deniz Baykal’ın ‘Halep sünni şehridir Esad’a bırakılamaz’ sözleri tepki çekti. CHP’li Sezgin Tanrıkulu ve Ali Özgündüz Baykal’ın ‘mezhepçi’ açıklamalarını eleştirdi.

İki isim de doğrudan Baykal’ı hedef almadı. Ancak Baykal’ın konuştuğu dakikalarda hem Tanrıkulu hem de Özgündüz, Twitter’dan Baykal’ın “Olay PYD olayı değil, Halep olayıdır. Olay Şii kuşatmasıdır” sözlerine tepki gösterdi.

Baykal’ın CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın ‘Tarafsız Bölge’ programında bu sözleri söylediği dakikalarda Sezgin Tanrıkulu, “Mezhep kavramlarını kullanarak savaş politikalarını, ölümleri meşrulaştırmak ve buna destek; ne vicdana sığar, ne de siyasi ahlaka uyar” ifadelerini paylaştı.

CHP PM üyesi Ali Özgündüz de şu ifadeleri Twitter adresinden paylaştı:

“Halep halkı Sünni’dir doğru ama selefi ve IŞİD’çi değildir ve Suriye’nin, dolayısıyla Esad’ın şehridir! Esad’a bırakılamaz ne demek?!! Halep halkının kahır ekseriyeti de Esad’a destek vermekte ve şehirlerinin ışid/nusra terör çetelerinden kurtarılması için rejimin yanındadır. Halep bugün Suriye dışından gelen terör çetelerinin zulmü altındadır ve halk Suriye ordusuna katılarak şehirlerini kurtarma savaşı veriyor! Ayrıca bir ülkenin rejimine o ülkenin halkı karar verir.Başka ülkelerin içişlerine saygı ve ‘yurtta sulh,cihanda sulh’ ilkesi bunu gerektirir.” 



Kaynak: Gazete Vatan