Binali Yıldırım'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar

Osmaniye'de vatan sevdası vardır, Osmaniye memleket aşığıdır. Bahçeli ile ne kadar gurur duysanız yeridir

Hemşehriniz Devlet Bahçeli ile ne kadar gurur duysanız yeridir. Sayın Bahçeli ile beraber çıktık bu yola, hiçbir mihrak bundan böyle hükümet formülleri pazarlığına giremeyecek.

Türkeş'in de hayaliydi

Bu sistem değişikliği aynı zamanda 2 gün önce 20. vefat yıl dönümünü andığımız rahmetli Türkeş'in de hayaliydi.

Türkiye için en uygun sistem

Türkiye için en uygun yönetim sistemini planladık. Bundan sonra devletle millet arasına hiç kimse giremeyecek. Vesayetçilere, darbecilere, kumpasçılara artık ekmek yok. Devlet, milletine artık tehdit olmayacak.

Patron sadece millet

27 Mayıs'ta bugün 'hayır' diyen CHP devreye girdi, milletin seçtiği Menderes'i silah zoruyla alaşağı etti. O sistem 12 Mart'ı, 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı getirdi. Bundan sonra patron sadece millettir. Hükümet sandıkta kurulacak, güvenoyu sandıktan çıkacak. Hükümet daha hızlı karar alacak, bürokrasi azalacak, ekonomi büyüyecek.

Türkiye şaha kalkacak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sİstemi ile Türkiye şaha kalkacak. 14 yıldır hizmet ediyoruz ama bir yandan da şeytan taşlamakla meşgulüz.

Kandiliniz sönecek

Buradan ilan ediyorum. Evet çıkarsa FETÖ'nün sonu gelecek. Kandil'in kandili sönecek.

CHP'nin umutları bitti

"Cumhuriyet Halk Partisi, adeta 'Cumhuriyete Hayır Partisi'ne dönmüş. Ama onların da umutları bitti, yavaş yavaş onlar da anladı ki bu gidiş, gidiş değil, bu yol, yol değil. Onlar da 16'sında 'evet' çıkacağını gördü ve sonucu gördükleri için gittikçe zıvanadan çıkıyorlar, hırçınlaşmaya başladılar, dillerinden dökülenleri kulakları duymuyor. Ne diyor Kılıçdaroğlu, efendim 15 Temmuz, aslında darbe değilmiş, kontrollü darbeymiş. Geç bunları geç. Sana mı düştü FETÖ'ye sahip çıkmak, bir diyet borcun mu var Kılıçdaroğlu, onu açıkla, diyet borcun mu var?"

10 gün sonra sandıklar tıka basa 'evet'le dolacak. Bunlarda dersini alacak

Ülkücülere gönderme

Osmaniye'nin ülkücüleri sahte Milliyetçilere pabuç bırakır mı?