SAMSUN’da 7 yıldır saat tamirciliği yapan üniversiteli Betül Zer, mesleğini çok sevdiğini saat tamiri için gelenlerin kendisini görünce şaşırdığını söyledi. 3 üniversite bitirdiğini bu yıl da bilgisayar programcılığı bölümünü okumaya başladığını belirten Zer, kentteki tek kadın saat tamircisinin kendisi olduğunu dile getirdi.
İlkadım İlçesi’nde babasına ait saat dükkanında saat tamirciliği yapan bekar olan 25 yaşındaki Betül Zer, kentteki tek kadın saat tamircisi olma özelliğine sahip. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin işletme ile sağlık kurumları işletmeciliği, 19 Mayıs Üniversitesi'nde 2 yıllık peyzaj ve süs bitkileri bölümünü bitirdiğini ve bu yıl da 19 Mayıs Üniversitesi'nde uzaktan öğretimle bilgisayar programcılığı bölümünü okumaya başladığını dile getiren Zer, "7 yıldır bu işi yapıyorum. Çocukluktan gelen bir meslek aşkım var. Benim babam saatçi, ayrıca işyerimizde çalışan ustalarımdan saat tamirciliğini öğrendim. Samsun’da bayan saat tamircisi benden başka yok. Öğrendiğim kadarıyla Türkiye’de de bir iki tane var. Onlarda da tanışmak istiyorum" dedi.
Zer, saat tamiri için gelen kişilerin kendisini gördüğünde şaşırdıklarını dile getirerek "Daha sonra alışıp saat tamiri için sürekli gelen kişiler de oluyor. İlk görenler tedirgin olup bazen saati vermek istemiyorlar. Ancak daha sonra yaptığım işi görüp inanıp sürekli müşteri oluyorlar. Hatta internette oluşturduğum kişisel sitemden Türkiye’nin dört bir yanından insanlar bana ulaşıyor ve tamir için kargo ile Samsun’a saat yolluyorlar. Özellikle yapımı zor olan 80-90 yıllık kurmalı saatler, cep saatleri sıkça geliyor" diye konuştu.
Ailesinin kendisini desteklediğini söyleyen Betül Zer, "Bayanlar bu işi rahatlıkla yapabilir. Zaten bayanlar ince işçilikleri çok iyi yaparlar. Bu işi de iyi yapacaklarına inanıyorum. Saatçilikle ilgili kültürel dergilere makaleler hazırlıyorum. Bunlara ek olarak saat terimleri sözlüğü ve pratik saat tamirciliği kitaplarını hazırlıyorum. Kitaplarımdan birisi bitiş aşamasında. En kısa zamanda ikisini de yayınlamayı istiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI