ZONGULDAK (AA) – Ormanlı Belediyesinin organizasyonuyla beldedeki gurbetçiler bir araya geldi.

Belediye Başkanı Bayram Başol, Almanya Ormanlılılar Derneği Yönetimiyle gurbetçilere yönelik Ormanlı Kuran Kursu yemekhanesinde kahvaltı  düzenledi.

Maden ocakları nedeniyle Almanya’da binlerce Zonguldaklı bulunduğunu belirten Başol, “Bölge insanımız madencilik kültürünü çok iyi bildiği için o kültürü Almanya’da da yaşatmaya devam etti. Her yıl Almanya ağırlıklı binlerce vatandaşımız doğup büyüdüğü ailelerinin bulunduğu memleketlere akın akın geliyor” dedi.

Başol, bölge ekonomisine gurbetçilerin ciddi katkı sağladığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Binlerce gurbetçi Zonguldak ve bölge ekonomisinin yaz aylarında nerede ise bel kemiği oldu. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi evlerine geldiklerinde huzurlu ve mutlu olabilmeleri için belediye olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yapmaya hazırız. Geçtiğimiz yıl Almanya Ormanlılılar Derneği Yönetimi bizlere büyük bir katkı sağlayarak sel felaketinde zarar gören köprünün bakım ve onarımına kaynak aktardı, kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz”

Yaklaşık 200 gurbetçinin katıldığı etkinlikte Belediye Başkanı Başol, belediye tarafından yapılan ve yapılması hedeflenen projelere ilişkin bilgiler verdi.