İkinci el araç fiyatlarında son durum
Koronavirüs salgını sürecinde ikinci el otomobil fiyatları ve satışlarındaki artış yerini durgunluğa bıraktı. Yaklaşık yüzde 15 oranında fiyatları azalan ikinci el araçlara olan talep ise satıcıların beklentisini karşılamadı.

İkinci el araç fiyatlarında son durum Koronavirüs salgını sürecinde ikinci el otomobil fiyatları ve satışlarındaki artış yerini durgunluğa bıraktı. Yaklaşık yüzde 15 oranında fiyatları azalan ikinci el araçlara olan talep ise satıcıların beklentisini karşılamadı.
Otomobil markalarının yeni araç üretimlerini artırmasının ardından stoklarda bulunan araba sayılarında artış yaşandı. Sıfır otomobillere olan taleple beraber geçtiğimiz aylarda artış yaşanan ikinci el araçfiyatlarında ciddi seviyede düşüş meydana geldi. Yaklaşık yüzde 15 oranında fiyatları azalan ikinci el araçlara olan talep ise satıcıların beklentisini karşılamadı.
Sıfır kilometre otomobil ithalatının ardından ikinci el araç fiyatlarında düşüş yaşandığını belirten Eskişehir Oto Galericiler Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Akın Taymaz, fiyatların yüzde 15 seviyesinde gerilediğini vurguladı.
SATIM İÇİN TAM ZAMANI
İkinci el otomobil fiyatlarındaki azalmanın gelecek aylarda artacağını söyleyen Akın Taymaz, konuyla ilgili olarak şunları aktardı:
Genel olarak satışlarda yüzde 50-60 civarında bir düşüş var. Biz çevremizdekilere şiddetle öneriyoruz, otomobil almanın tam zamanı. Aşı bulundu ve Türkiye’ye gelmesi söz konusu. Bunun sonucu olarak piyasalar da normalleşmeye başlar ve fiyatlar yine yukarı çekilir. Bu süre zarfında şu anda olan yüzde 10-15’lik düşüş, fiyatların tekrar artmasıyla sonuçlanır.
İHA