Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Türkiye’nin kültürel, turistik ve sanatsal değerlerini Moskova’ya taşıyan ve 16-17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Festivali, ilk gün yağan yağmura rağmen yaklaşık 20 bin ziyaretçi ağırladı.

Türkiye Festivali için Moskova’nın merkezinde yer alan Park Krasnaya Presnya’da adeta bir "Küçük Türkiye" oluşturuldu. Tanıtım çalışmalarını farklı bir boyuta taşıyan festival, Rus halkı tarafından büyük bir ilgi ile karşılaştı. Türkiye’nin kültürel, turistik ve sanatsal değerlerinin ön plana taşındığı Türkiye Festivali’nde, Türkiye’nin Rusya Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Ali Temurci ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da fuarı baştan sona takip etti.

Türkiye Festivali birçok ilki de beraberinde getirdi. Türkiye Festivali ile Rusya´da ilk kez bu büyüklükte bir ülke tanıtımı yapılırken, Türkiye de ilk defa bir ülkede festival mantığında bu kadar geniş ve büyük boyutta bir organizasyon düzenliyor.

Park Krasnaya Presnya’yı küçük bir Türkiye’ye çeviren ve Türkiye’nın farklı renklerini Rus halkı ile buluşturan Türkiye Festivali, hafta sonu ile birlikte büyük bir ziyaretçi akınına uğrayacak. Sadece hafta sonuna 100 binin üzerinde ziyaretçinin festivale gelmesi bekleniyor. (Milliyet)