Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi olarak sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Samsunlu vatandaşlara, "Marketlerde yaşanan fiyat farkları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konudaki denetimleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sorduk.

İşte aldığımız yanıtlar:

VATANDAŞI SÖMÜRÜYORLAR
İbrahim ÇEBİ: Marketlerdeki fiyat farkları aldı başını gidiyor. Dün gittim biber 3 liraydı, bugün 4 lira. 2 gün arasında bile fark var. Herkes kendi kafasına göre fiyat değiştiriyor. Belediyenin hemen bir şeyler yapması lazım. Belediyenin denetimleri çok sıkı takip etmesi gerekiyor. Vatandaşı sömürenlere geçit vermemeliler. Marketlerde alınca kasada ne kadar geçti diye bakmazdım eskiden. Şimdi dikkat ediyoruz mecburen.

VATANDAŞ DAHA ÇOK AĞLAR
Yılmaz PATKAVAK: Marketlerin kendilerine göre fiyat koyması ve vatandaşı kandırması çok yanlıştır. Belediye artık bu konuda denetim yapması çok güzel. Marketlerin kendi kafalarına göre fiyat koymasının önüne geçilmezse vatandaş daha çok ağlar. Olan bizim gibilere oluyor. 

DENETİM ŞART
Ahmet TOKALAK: Denetimler olmadığı için bazı marketler bundan istifade ediyordu. Kasada başka reyonda başka fiyatla karşılaştıkça bizler de mağdur olduk. Her market yapmıyor ama bizler güvenemiyoruz artık.  Kendi kafasına göre fiyat koyanların önüne geçilmeli. Denetim gerekli ve şart.

HER GÜN FİYAT FARKI
Faruk SOYKAN: Yanlış işler peşinde olup fırsatçılık yapanlara gereken cezalar hemen verilmeli. Denetim yapılması çok güzel. Vatandaşlar zor durumda. Her gün fiyat farkı yaşıyoruz. Bir de bunun üstüne kandırmacalar çıktı. Kime, nasıl güveneceğimizi şaşırdık. Her şeyi düzene uygun yapsalar bizler de bu konuda mağdur edilmeyiz.

BEN DE YAŞADIM
Ruhi ATMACA: Fiyat konusunda ben de aynı şeyi yaşadım. 4,25 TL yazan bir ürün kasaya gittiğimde 4,75 TL oldu. Kasada böyle çıkıyor deyip işin içinden çıktılar. Denetim olması çok güzel oldu. Böyle insanlara fırsat vermemek gerekiyor. Herkesi kandırıyorlar. 

HER ŞEY PAHALI 
Emriye BAL: Biraz önce alışverişten çıktım. Her şey o kadar pahalı ki ona şaşırmaktan kasada kontrolü unutuyoruz. Belediyenin denetimi arttırması gerekiyor. Ülkenin ekonomisini kullanarak fiyatları istedikleri gibi değiştiriyorlar. Nasıl olsa insanlar ihtiyaçlarını gidermek zorunda diye düşünüyorlar ve kullanıyorlar. 

DENETİMLER ARTTIRILMALI 
Firuze KAPLAN: Çok kızıyorum marketlere. Çünkü kendi kafalarına göre fiyat uyguluyorlar. Belediyenin denetlemesi çok güzel. Ben henüz karşılamadım böyle bir durumla ama karşılaşanları tanıyorum. Böyle yapılmaması lazım. Denetimler arttırılmalı. 

RESMEN FIRSATÇILIK 
Recep ÇAVGA: Ben bu konuyu resmen fırsatçılık olarak değerlendiriyorum. Vatandaşlar, esnaflar kendilerine göre fiyat belirliyorlar. Ben bu durumlarla çok karşılaştım. Hatta bazen ihtiyaçlarımı gidermeden çıktım gittim marketten. O yüzden denetim yapılması çok güzel olmuş ve devam ettirilmeli, daha sık denetim olmalı. 

DENETİM UYGULAMASI ÇOK İYİ OLDU
Tuncay BAŞOKUR: Geç kalınmış bir durumdur. Mesela önceden markette 50 lira harcıyorsam bugün 100 lira harcıyorum. Her üründe zam var. Hatta hiç zam gelmez diye düşündüğümüz ürünlerde bile var. Çocuklarımıza aldığımız çikolataya kadar fiyat fark ediyor. Denetim devam ettirilmeli. Devletin bu uygulaması çok iyi olmuş. 

ESNAF ALDI BAŞINI GİDİYOR 
Şennur BAŞOKUR: Kesinlikle denetim olmalı. Çünkü her esnaf aldı başını gidiyor. Ben fiyat artışlarıyla sürekli karşılaşıyorum. Çocuklarımıza aldığımız çikolatalar, evimize aldığımız erzaklar inanılmaz derece zamlandı. Denetim her zaman olmalı ve daha sık olmalı. 

Haber: Hande ONAT – Emre ÖNCEL