Samsun'un İlkadım İlçesi'ndeki Modern Pazar'da kızıyla birlikte gözleme yapıp satarak geçimini sağlayan Havva Küçükhızar,  kadınların kendi ayakta durabilmelerinin örneklerinden birini sergiliyor. 

ÇOK MUTLUYUM

Eşinin kendisini ve kızını terk etmesiyle iş aramaya başlayan Küçükhızar, kızıyla beraber yaklaşık 3 yıldır  İlkadım İlçesi’nde bulunan Modern Pazarı’nda gözleme ve bir çok ürün satıyor. Küçükhızar, işini severek yaptığını ve bundan dolayı da mutlu olduğunu belirtti.

EL EMEĞİ GÖZ NURU

Küçükhızar, ürünlerinin hepsinin el emeği olduğunu belirterek, "Kızımla beraber her Cumartesi günü Modern Pazarı’na gelip, 'el emeği göz nuru' diye adlandırdığım gözleme, reçel, turşularımı satıyorum.  Vatandaşın isteğine göre patatesli, ıspanaklı, peynirli ve kıymalı gözlemeler yapıyorum. Tanesini de 4 liradan satıyorum. Kuşburnunun kavonozu 30 lira, ayva, incir gibi reçellerin kavonozu ise 22, 50 TL,   Hem pazarcı esnafı hem vatandaş gözlemelerimden alıyor. Müşterilerim var. Onların isteğine göre tarhana, reçel gözleme, börek, tatlı yapıyorum. Bu işi seviyorum. İnsanlar beğenince daha çok mutlu oluyorum" dedi. 

Esra VURAL, Tuğba SÖYLEMEZ