Bahçelievler Metrobüs durağında 8 kişilik engelli asansörüne 10 kişi binen vatandaşlar arızaya neden oldu. Asansörde mahsur kalan vatandaşlar itfaiyenin yardımıyla kurtarılırken, yaşlı bir kadın ise fenalık geçirdi. Olay sonrası hiçbir şey olmamış gibi engelli asansörünü kullanmaya devam eden vatandaşların, koltuk değnekli bir engelli vatandaşa yer vermemeleri ise trajikomik görüntüler oluşturdu.

Bahçelievler Metrobüs durağında 8 kişilik engelli asansörüne 10 kişi binen vatandaşlar, asansörün bozulmasına neden oldu. Vatandaşlar asansörde mahsur kalırken, çevrede bulunanlar durumu hemen durakta bulunan güvenlik görevlilerine bildirdi. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin çalışmasıyla yaklaşık yarım saat mahsur kalan vatandaşlar asansörden kurtarıldı. Asansörde bulunan yaşlı bir vatandaş ise korkudan baygınlık geçirdi. Yaşlı kadının yardımına yine itfaiye ekipleri koştu. Kadının yüzünü yıkayan itfaiye erleri uzun süre kendisine gelmesi için başında bekledi.

Asansörde bulunan bir vatandaş “İçerisi doluydu kaldık. Ben binenleri çökecek diye uyardım biz ilk olarak altı kişi bindik. Tam kapı kapanacaktı üç kişi daha zorlayarak asansöre bindi öyle yarım saat asansörde kaldık. Nefes alamadık içeride” dedi.

Asansörün tamir edilmesinin ardından metrobüsten inen vatandaşlar yine engelli asansörünü kullanmaya devam etti. Bu sırada asansöre binmeye çalışan engelli bir vatandaşın çabası kameralara takıldı. Kalabalık nedeniyle asansöre binemeyen koltuk değnekli vatandaş, beklemek zorunda kaldı. Çevredeki vatandaşlar ise engelli vatandaşın sonradan geldiğini ve kendilerinin de ameliyatlı olduğunu belirterek kendilerini savunmaya çalıştı.