TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, eğer 15 Temmuz tarihinin önemi ve anlamı unutulursa bu tür hain girişimlerle mücadele etme kararlılığının zaafa uğrayacağını belirtti.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimini, sadece yıl dönümlerinde değil, yıl boyunca boyunca halka hatırlatacak etkinlikler düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

15 Temmuz'un, sıradan bir tarih olmadığını vurgulayan Genç, şöyle devam etti:

"Güzel ülkemizi işgal edip boyunduruk altına almak isteyen şer odaklarına karşı halkımız destansı bir mücadele vererek hürriyetinden, istiklalinden asla taviz vermemiştir. Bize düşen görev de halkımızın zihninde bu tarihi daima canlı tutmaktır. Eğer, 15 Temmuz tarihinin önemini ve anlamını unutursak bu tür hain girişimlerle mücadele etme kararlılığımız zaafa uğrar. O nedenle 15 Temmuz ile ilgili bu tür etkinlikler düzenlemenin çok önemli olduğunu ve bu maneviyatın her zaman yaşatılması gerektiğini düşünüyorum."

Genç, 15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü etkinlikleri kapsamında yarın saat 20.15'te Atatürk Alanı'nda Uğur Işılak konseri düzenleneceğini hatırlatarak, halkı konsere davet etti.