Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Sevginin, barışın, dostluğun en üst düzeyde yaşandığı, aile bağlarının daha çok güçlendiği bu müstesna günlerde seyahat ederken trafik kurallarına azami derecede riayet ederek, daha dikkatli, daha duyarlı olunması; uykusuz ve yorgun biçimde araç kullanılmamasını özellikle istirham ediyorum" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında, "Küskünlerin barıştığı, kırgınlıkların sona erdiği, insanların sevdiklerine kavuştuğu bir bayramı daha milletçe idrak ediyoruz. Herkes sevdiklerine daha kolay kavuşsun diye son 15 yıldır, ülkemizin her şehrini birbirine bölünmüş yollarla, demiryollarıyla, deniz ve havayolları ile bağlıyoruz. Sevginin, barışın, dostluğun en üst düzeyde yaşandığı, aile bağlarının daha çok güçlendiği bu müstesna günlerde seyahat ederken trafik kurallarına azami derecede riayet ederek, daha dikkatli, daha duyarlı olunması; uykusuz ve yorgun biçimde araç kullanılmamasını özellikle istirham ediyorum. Bu güzel bayram coşkusunun gönüllerimizi şenlendirmesini, yollarda yapılacak hatalarla ocakların sönmemesini temenni ediyorum. Bu duygularla, çalışma arkadaşlarımın ve aziz milletimizin, mübarek Kurban Bayramı’nı tekrar tebrik eder, Cenab-ı Mevla’dan bizleri birlik ve beraberlik içerisinde daha nice bayramlara kavuşturmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım" ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan bayram videosu

Öte yandan Bakanlık tarafından Kurban Bayramı için bir video da hazırlandı. Videoda Bakanlığın bin 799 noktaya 4.5 G altyapısının sevdiklerine kavuşamayanlar için götürüldüğü kaydedildi. Bakanlık tarafından yapılan projelerin görüntülerine yer verilen videoda, 295 tünel, 55 havalimanı, 12 bin 532 kilometre demiryolu hattının hizmete girdiği kaydedildi.

Video da Bakan Arslan’ın ise şu ifadeleri yer alıyor:

"Biz mesafeleri bu kadar kısaltmışken siz araya mesafe koymayın. Unutmayın her bayram yolunuzu dört gözle bekleyenler var" şeklinde konuştu.