Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği ve Türk Halk Oyunları Bölümleri “Oyunlu Türküler” konseriyle Samsunlulara unutulmaz bir gece yaşattı.
Şef Hakan Demir ve İzzet Kol yönetiminde hazırlanan ortak konser Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Oldukça yoğun ilginin olduğu konserde türkü ve halk oyunlarıyla vatandaşlar eğlenceli dakikalar yaşadı.
“ANADOLU’YU GEZMEYE ÇALIŞTIK”
Samsun Büyükşehir Belediyesi Müzik Koordinatörü Hakan Demir, Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği ve Türk Halk Oyunları Bölümleri olarak bir araya gelerek “Oyunlu Türküler” konserini sergilemeye çalıştıklarını söyledi. Demir, “Türkiyemizin çeşitli yerlerinden türkülerle beraber oyunları sunmaya çalıştık. Yaklaşık 40 korist, 16 parça saz ve 60 kişilik oyun ekibimizle beraber Anadolu’yu gezmeye çalıştık. Özellikle halay yöresi; Antep, Adana, Adıyaman bölgesinden başlayarak devamında Burdur, Denizli, Tavas, Ege yöresine oradan Balkanlara. Balkanlardan Kuzey Kafkaslara, oradan Karadeniz Bölgesi’ni gezerek oradan da yöremiz Samsun’da bir Çarşamba türküsüyle konserimizi bitirdik. Emeği olan herkese, bizleri destekleyen büyüklerimize teşekkür ediyoruz” dedi.