Sinan KORKMAZER/ NEVSEHİR, ()- NEVŞEHİR Valiliği, usulsüz basın kartı ve basın trafik kartı kullananlar hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun resmi belgede sahtecilik başlıklı 204'üncü Maddesine göre işlem yapılacağı uyarısında bulundu.
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Yayın Dairesi Başkanlığı’ndan gönderilen yazılı açıklama kapsamında Nevşehir Valiliği’nce duyuru yapıldı. Duyuruda sahte veya usulsüz kullanılan basın kartı ve basın trafik kartları hakkında Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne çok sayıda şikayetler geldiği belirtilerek, bunların tespiti halinde Basın Kartı Yönetmeliği’nin 52 ve Türk Ceza Kanunu’nun 204'üncü maddelerine uygun yaptırımlar uygulanacağı hatçırlatıldı.
Yapılan açıklamada, Valilik veya Belediye ekipleri tarafından yapılan kontrollerde basın kartı veya basın trafik kartına benzer kartlarla karşılaşılması halinde bir tutanakla el konulduktan sonra ilgili bilgi ve belgelerle birlikte konunun Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne iletileceği de ifade edildi.