Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında yaptığı konuşmada seçilmesi halinde hemcinsleri için yapacağı çalışmalardan söz etti. Gerek kadınların eğitimi gerekse kadına yönelik şiddetin önlenmesi konularında çalışmaları olduğunu belirten Ak Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Mine Odabaşı, “Sağlıklı bir toplum için ön şart kadınlarımızın sağlıklı geleceğidir” dedi.
Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi düzenlediği etkinlikle Ak Parti, CHP ve MHP’nin kadın milletvekili aday adaylarını buluşturdu.
Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu’nda gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan Söke Kadın Meclisi Başkanı Şennur Parıldar; “Yeni dönem milletvekillerimiz burada bulunan kadınların arasından seçilmiş olacak. Ülkemizde kadına dair yaşanan ne kadar sorun varsa kadınlarımızın karar mekanizmalarında yeterince yer alamamasındandır. Partisi ve düşüncesi ne olursa olsun kadın adaylara öncelikli olarak destek verilmesini istiyoruz” dedi.
Gerçekleşen toplantıda tüm aday adaylarına söz verilirken, Ak Parti Aydın Milletvekili aday adayı Mine Odabaşı, düzenledikleri toplantıdan dolayı Söke Kadın Meclisi’ne teşekkür etti. Üyesi bulunduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin geçtiğimiz dönemde Aydın ilinden bir kadın vekili olduğunu bu dönemde diğer partilerin de kadın vekil göndermesi temennisinde bulunan Odabaşı, “Ben de taşrada yetişmiş bir bayanım. Çocukluk yıllarımda bulunduğum köyde okul yoktu. Bunun için başka bir köye her gün okumaya yürüyerek gidip geldim. Öncelikle kız çocuklarının okutulması gerektiğini ve iyi bir eğitim ve bilinç düzeyi ile yetiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kadına şiddet konusunda hükümetin pozitif çalışmalarının devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Halkın içinde biri olarak kadınlarımızın aile içi yaşadığı sorunlarla ilgili kadınlarımızı daha iyi anlıyorum. Allah nasip eder vekil olursam bu sorunları birebir yaşayan ve şahit olan biri olarak çözüm üreteceğim. Bu yönde çalışmalarım var. Kadınlarımızın her daim yanında olacağım” diyerek hemcinslerinin kadınlar gününü kutladı.