Eskişehir Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Muhammed Mursi’ye verilen idam kararını kınadı.
Hamamyolu Caddesi Saatli Park’ta toplanan yaklaşık 70 kişilik grup adına açıklamalarda bulunan AGD Eskişehir Şube Başkanı Memet Eren, verilen idam kararının askeri bir cunta olduğunu öne sürdü. Eren, “Kardeş ülke Mısır’da ilk bağımsız ve serbest seçimle Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi ve arkadaşlarına işletilen haksız süreç sonunda kabul edilemez bir karara imza atılmıştır. Verilen idam cezasının bir askeri cunta tarafından verildiği aşikardır. Verilen bu kararı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Mısır halkı canlarını feda ederek, yıllarca süren zulümlerden kurtularak, özgürlüklerine kavuşmuştu. Mısırlıların özgürlüklerini çalarak kendilerini firavun zannedenler yaptıkları ile cehennem ateşini satın alıyorlar. Yapılan zulümlere destek verenler veya sessiz kalanlar aynı günaha ortak oluyorlar” dedi.
Konuşmasının devamında zulümlerin son bulması için İslam Birliği’nin kurulması gerektiğini aktaran Eren, şöyle devam etti:
“AGD olarak biz diyoruz ki, zulümlerin son bulması için mutlaka İslam Birliği kurulmalıdır. Yeryüzünde ezilen, sömürülen, yoksul ve yoksun bırakılıp kanı akıtılan insanların bütün bu zulümlere karşı ortak bir irade beyanıyla bir araya gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Hakkı üstün tutan bir anlayış ile yeni bir dünya kurulmadığı müddetçe bu zulümler engellenemeyecektir. Üç günlük iktidar ve çıkar hesapları ile bu ideali terk etmenin vebalini kimse ödeyemez. Hepimizin üzerine düşen görev zalimlerin karşısında olup, mazlumların yanında olmaktır.”
Konuşmanın ardından Muhammed Mursi ve arkadaşlarına yapılan haksızlıkların önlenmesi için emekli ilahiyatçı öğretmen Hamdi Özayvas tarafından kalabalığa dua ettirildi.