TRABZON (AA) - Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal, Vakfıkebir ilçesi muhtarlarıyla bir araya geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, TİSKİ'nin çalışmaları hakkında muhtarları bilgilendiren Köksal'ın yeni projeler hakkında muhtarlarla fikir alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Konuyla lgili açıklamalarda bulunan Köksal, mahalleleri sağlıklı ve yeterli içme suyuna ulaştırmak ve kanalizasyon problemlerini çözüme kavuşturmak amacıyla çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Çok ciddi çalışmalar gerçekleştirildiğini aktaran Köksal, "Yüksek bütçeli çalışmalara imza atıyoruz. Bir yandan şehir merkezimizi, ilçe merkezlerimizi çağın şartlarına uygun altyapı ile donatırken bir yandan da kırsaldaki mahallelerimize elimizdeki imkanlar ölçüsünde sırasıyla hakettikleri içme suyu ve kanalizasyon yatırımlarını kazandırıyoruz. Vakfıkebir ilçemizde kısa sürede önemli çalışmalar yaptık. Tamamladığımız ve sürdürdüğümüz çalışmaların yanı sıra başlayacağımız projelerle Vakfıkebir'imize çok ciddi kazanımlar sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

TİSKİ Genel Müdürlüğü'nün abonelik çalışmaları hakkında muhtarları bilgilendiren Köksal, sayaçlı su kulanımının, su sorunu yaşanmaması için hayati bir mesele olduğunun altını çizdi.

6360 Sayılı Yasa ile köyden mahalleye dönüşen meskun mahallelelrde normal tarifenin sadece dörtte biri kadar su ücreti alındığını hatırlatan Köksal, halkın mevcut su kaynaklarından adil bir şekilde yararlanmasının ve kurak dönemlerde susuz kalmamasının yolunun aboneli ve sayaçlı su kullanımından geçtiğini kaydetti.