Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ve Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği tarafından yürütülen “Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi” çerçevesinde Fotoğraf Sanatçısı Tarık Yurtgezer, fotoğrafseverlere yönelik faaliyetler yürütecek.
11-14 Haziran 2015 tarihlerinde Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Levent Vadisi’nde gerçekleştirilecek olan fotokampa farklı illerden birçok kişinin katılması bekleniyor. Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) Başkanı İnan Orhan, Fırat Kalkınma Ajansı’nın projenin önemli bir kısmını finanse ettiğini, ayrıca Akçadağ Nitelikli Kalkınma ve Toplumsal Dayanışma Derneği’nin fotokampa büyük katkılar sunduğunu belirtti. Orhan, “Ayrıca Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Arapgir Belediyesi, Akçadağ Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Darende Kaymakamlığı, Doğanşehir Belediyesi, Pütürge Belediyesi, Yazıhan Belediyesi, Levent Vadisi ve Seyir Terası Kalkındırma ve Koruma Derneği ile Yazıhan Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’de destekliyor” dedi.
“KAMPA KATILIM VE YEMEKLER ÜCRETSİZ”
Orhan, 11-14 Haziran 2015 tarihleri arasında Levent Vadisi’nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi kapsamında kampta konaklayanlardan herhangi bir ücret alınmadığı gibi sabah, öğlen ve akşam yemeklerinin de ücretsiz olarak karşılanacağını ifade etti.
TARIK YURTGEZER KİMDİR?
1960 Balıkesir doğumlu. Aslen İstanbul Beykoz’ludur. Ancak 7 yaşından beri Ankara’da yaşadığı için bütün öğrenim hayatı bu şehirde geçmiştir. 1980 yılında girdiği Ankara üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü’nden 1984 yılında mezun olmuş, 1985-1987 yıllarında askerlik görevini tamamladıktan sonra aynı fakültenin aynı bölümü Bilim Tarihi Anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimini bitirmiştir. Halen bir kamu kuruluşunda çalışmaktadır. 1991 yılından bu yana fotoğrafla ciddi anlamda ilgilenmektedir. Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) üyesidir ve AFSAD bünyesinde çeşitli projelerde görev almış, temel eğitim seminerlerinde öğreticilik yapıp Yönetim Kurulu üyeliği ve Danışma Kurulu görevlerinde de bulunmuştur. Halen Fotoğraf Değerlendirme Kurulları üyeliği ve Doğa Fotoğrafı Atölyesi şefliğini yürütmektedir. Ankara’nın kültür merkezleri ve üniversiteleri ile değişik kentlerde saydam gösterileri ve söyleşiler yapmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Fotoğrafçılık II” ve “Fotoğrafçılık III” kurslarında eğitmenlikte bulunmuştur. İlk kişisel sergisini “Doğa, Ben” adıyla Nisan 2006 tarihinde AFSAD Sergi Salonunda açmıştır. Şehir Plancıları Odası tarafından yayınlanan Doğa Koruma ve Planlama kitabının fotoğraf editörlüğünü yapmıştır. Doğa Fotoğrafı ve Fotoğraf Tarihi üzerine yazıları ülkemizin ilk sanal fotoğraf dergisi olan fotografya.net’te ve fotografya.gen.tr’de yayınlanmıştır.