Diyanet İşleri Başkanlığı Erzurum İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Alo 190 fetva hattı Ramazan’da yoğun talep alıyor.
Erzurum İl Müftü Yardımcısı Abdurahman Kotan, Ramazan ayında da İl Müftülüğü bünyesinde bulunan ALO 190 fetva hattı vatandaşların hizmetinde olduğunu ve Ramazan ayı ile birlikte çok daha yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
Kotan, açıklamasında şunları kaydetti; “Özellikle içinde bulunduğumuz Ramazan ayı münasebetiyle ALO-190 Fetva Hattımız sabah 09.00’da başlıyor, gece 23.00’a kadar halkımızdan gelen sorulara cevap veriyor. Alo Fetva hattında il vaizlerimiz görev yapıyor ve gelen sorulara cevap vermeye çalışıyorlar, Alo Fetva hattına gelen sorula genel değerlendirme yapacak olursak, Ramazan ayı içinde olmamız münasebetiyle özellikle oruç ile ilgili, niyetin zamanı, nasıl yapılacağı, orucu bozan haller, kaza ve kefareti gerektiren haller, konularında ağırlıklı sorular gelmektedir. Bunun dışında Ramazan ayı içinde genelde vatandaşlarımızın büyük bir kısmı şart olmamakla beraber zekatlarını Ramazan ayı içerisinde verdiklerinden zekatla ilgili sıkça sorular gelmekte. Damada geline zekat verilebilir mi soruları, sadakayı fıtırla ilgili sorulardan ne zaman ve ne kadar verebiliriz, miktarı ne kadardır, bu yıl belirlenen sadakayı fıtır miktarı 11 Lira 50 Kuruştur”