AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığının Türkiye genelinde başlattığı "Bu Bayrak Bize Emanet" projesi kapsamında, Manisa’da gençlik kolları üyesi 4 genç, şehit ailelerinden teslim aldıkları Türk bayraklarını Ankara’ya götürmek üzere yola çıktı. 81 ilden Ankara’da buluşacak olan gençler, hain darbe girişiminde canları pahasına direnen şehitler için temsilen bir bayrağı, 15 Temmuz gecesi Meclis’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edecek.

Çanakkale Savaşı döneminde ülke genelindeki seferberlik kapsamında şehir meydanlarında yapılan duyuru ile eli silah tutan herkesin cepheye çağrılması ve akabinde başvuranlar içerisinden belirlenen isimlerin toplu halde şehirlerden uğurlanarak, savaşa gitmesinden esinlenen AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı, ülke genelinde "Bu Bayrak Bize Emanet” projesi başlattı. Proje çerçevesinde her ilden belirlenen gençlere şehit aileleri tarafından, şehitlerini temsilen Türk bayrağı emanet edecek. 81 ilden 250 gence şehit aileleri tarafından teslim edilen Türk bayrakları, 15 Temmuz’un yıldönümü gecesi Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edilecek. AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanlığı da Cuma namazı sonrası Hatuniye Camisi bahçesinde uğurlama programı düzenledi. Programa, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve partililer katıldı.

Uğurlama programında konuşan AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, “15 Temmuz’da milletimize silah doğrultanlarla Çanakkale’de silah doğrultanların hedefi aynıydı. 100 yıl önce de 15 Temmuz’da da tek amaçları vardı. O da şanlı bayrağımızın dalgalandığı vatanımızı parça parça bölmek. Ecdadımız Çanakkale’de 7 düvele karşı nasıl mücadele verdiyse aynı amaçla milletin iradesini gasp etmek için 15 Temmuz gecesi ihanet edenlere karşı mücadele verilmiştir. Tarihimizin en uzun gecesi olan 15 Temmuz gecesi, uçaklara, tanklara ve silahlara karşı göğüs gerdik. Asla pes etmedik. İhanet ne kadar büyük olursa olsun, ne kadar kanlı olursa olsun asla yılmadık ve yıkılmadık. Başkomutanın emriyle meydanlarda ihanete karşı sel olduk. Hainleri planlarıyla birlikte yerle bir ettik. AK Parti Gençlik Kolları olarak düzenlediğimiz bu programda 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhuyla verilen mücadelenin şehitleri anısına 81 ilden belirlenen 250 gence şehit aileleri tarafından altında yaşamak uğruna yemin ettiğimiz Türk bayrağı emanet edilmiştir. 15 Temmuz gecesi düzenlenecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi özel programında 81 ilden gençlerin getirdiği bayraklar Cumhurbaşkanımıza takdim edilecektir. Manisamızdan da 4 kardeşimiz şehit ailelerinden almış olduğu emanet bayrakları 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımıza takdim edecektir. Bizler de bugün bu emaneti teslim alan kardeşlerimizi uğurlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Burada yapmış olduğumuz dualarla şehitlerimizi yad ettik” dedi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’dan da 4 gencin dün bayrakları şehit ailelerinden teslim aldığını belirterek, “Bugün gençlerimizi uğurluyoruz. Özel oturumda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok güvendiği gençlik bu bayrakları teslim edecektir. Gençlerimiz hiçbir zaman bu bayrağımızı yere indirmeyecek. Tek devlet, tek millet, tek vatan ve tek bayrak ülküsü altında yetişecekler ve inşallah mücadelelerine de sonuna kadar devam edecekler” diye konuştu.

AK Parti’li gençlere hayırlı yolculuklar dileyen AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “Biz inanıyoruz ki şehitlerimiz Hazreti Peygamberimize komşu olacaklardır. Bizleri de Rabbim onların şefaatine nail eylesin. Bir daha bu ülkeye Kurtuluş Savaşları, Çanakkale Savaşları ya da 15 Temmuz gecesi gibi hain, alçak, şerefsizce bu tip kalkışmalara fırsat vermesin. Millet olarak biz de bu gençlerimize güveniyoruz. Bu gençlerimiz bu duyguyu, nesilden nesile anlatacaktır. Malazgirt’i, 1453’te İstanbul’un Fethi’ni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadelesini nasıl anlatıyorsak, 15 Temmuz akşamındaki destansı mücadeleyi de nesilden nesile aktaracağız. Bırakın darbe yapmayı bundan sonra darbeyi bile aklından geçirmekten herkes ürkecek” ifadelerini kullandı.

Ankara’ya gidecek olan AK Parti’li gençlerden Muhsin Sakar, şehit ve gazi ailelerinden emanet aldıkları bayrakları 15 Temmuz günü mecliste Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edeceklerini kaydederek, şöyle konuştu:

“Doğru bildiğiniz bir şeyi yaptığınız zaman hiçbir şey sizin önünüzde engel olamaz. O gece vatandaşlarımız doğru olduğuna inandıkları şeyleri yaptılar. Meydanlara çıktılar, tanklar, tüfekler, uçaklar onlara engel olmadı. Çanakkale’yi bir kez daha yaşadık. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın.”

Bu toprakların kolay kazanılmadığını ifade eden bir diğer genç Gizem Gökdeniz ise 250 genç olarak Ankara’ya giderek, şehit ailelerinden emanet aldıkları bayrağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a takdim edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Muhsin Sakar, Tevfik İnce, İsmail Eryıl ve Gizem Gökdeniz, emanet aldıkları Türk bayraklarıyla Ankara’ya uğurlandı.