AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Zeyyat Kafkas, işitme ve konuşma engellilerle bir araya geldi.
Sivil toplum kuruluşlarına yönelik düzenlediği kahvaltıya davet ettiği İşitme ve Konuşma Engellileri Koruma ve Yardımlaşma Derneği’ne iade-i ziyarette bulunan Kafkas, kendilerinin her zamanında yer alacağının sözünü verdi. STK kahvaltısında, işaret dili kullanan tercüman aracılığıyla görüşerek destek sözü verdiği işitme ve konuşma engellilerin hazırladıkları raporu alan Kafkas, kendilerine bazı kaynak projeleriyle birlikte yol gösterdi. Dernek yöneticileri siyasilerin kendilerini sadece seçim dönemlerinde hatırladıklarından ancak daha sonra unutulduklarından dert yanarken, Zeyyat Kafkas ise AK Parti’nin her zaman engelli vatandaşların yanında yer aldığını vurguladı.
"Biz sizi engelli olarak görmüyoruz" diyen Zeyyat Kafkas, "Yarın hepimizin başına benzer durumlar gelebilir. O nedenle yaşam içerisinde var olan bu gerçekleri değiştiremeyeceğimizden, birlikte oluşturacağımız diyaloglarla iletişimimizi geliştirmeliyiz. Bu anlamda toplumda var olan algının değişmesi gerekli. Elbette kanun ve yasalarla bir takım düzenlemeler yapılabilir. Ancak toplumsal anlamda kabul edilebilirlik seviyesini arttırmalıyız" şeklinde konuştu.
AK Parti Hükümeti’nin engellilerin sosyal ve ekonomik hayatlarını daha kolay sürdürebilmeleri amacıyla barınma, eğitim, sağlık, ulaşım ve iletişim alanında bir dizi yeniliği hayata geçirdiğini de dile getiren Kafkas, "Bugün engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için üzerimize düşen tüm sorumluluğu bundan böyle de yerine getireceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.
Dernek yöneticileri de ziyaretinden ve yaklaşımından dolayı Zeyyat Kafkas’a teşekkür ederlerken, çalışmalarında başarılar dilediler.