ORDU (AA) - Ordu'da yürütülen "Dış Cephe İyileştirme" projesi kapsamında çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Altınordu ve Fatsa'nın ardından Ünye ilçesinde de projenin uygulanacağını kaydetti.

Proje ile Ünye ilçe merkezindeki sahil kesiminin yeni bir görünüm kazanacağına işaret eden Başkan Yılmaz, bu kapsamda Ünye İlçe Jandarma Komutanlığı ile eski devlet hastanesi arasında bulunan 180 binada dış cephe iyileştirme çalışması yapacaklarını aktardı.

Yılmaz, Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki binaları tek tip ve modern bir görünüme kavuşturmak istediklerini vurgulayarak, "İlk olarak Altınordu ilçemizde uyguladığımız ve olumlu sonuçlar aldığımız projemizi Fatsa ve Ünye ilçelerimizde de hayata geçiriyoruz. Ünye'de 180 bina için projenin yapımına başladık. Tüm bu çalışmalarımız tamamlandığında Ordulu hemşehrilerimiz ve ilimizden geçen vatandaşlarımız için kentimizde estetik bir görünüm sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

Çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ünye ilçemizde 180 binanın dış cephesini yıl sonuna kadar yenilemiş olacağız. Kentimizde görüntü kirliliğinin önüne geçmeye yönelik başlatılan proje kapsamında yapacağımız dış cephe iyileştirme çalışmalarıyla hem binalarımız güzel bir görünüme kavuşacak hem de mülkiyet sahibi vatandaşlarımız mantolama sayesinde enerjiden tasarruf sağlayacak."