Bu yıl altıncısı düzenlenen Türkiye ve Kıbrıs Üniversiteleri Fuarı kapsamında binlerce aday öğrencinin üniversiteleri yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade eden Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Tanıtım Sorumlusu Hande Çiçek, aday öğrencilerin çoğunlukla İşletme ve Mimarlık bölümlerine ilgi duyduklarını söyledi.

Fuarlarda KAÜ’yü temsil eden, Uluslararası Operasyonlar ve Tanıtım Sorumlusu Hande Çiçek, Rony Company’nin düzenlediği 6. Türkiye ve Kıbrıs Üniversiteleri Fuarı’nın oldukça başarılı geçtiğini, KAÜ’nün aday öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. Çiçek, “5-6 Temmuz Erbil Fuarı’nda iki günde yaklaşık 2 bin 400, 7 Temmuz Duhok Fuarı’nda bin 900 ve 9 Temmuz Süleymaniye Fuarı’nda 2 bin olmak üzere toplamda 6 binin üzerinde aday öğrenci, KAÜ’yü yakından tanıma fırsatı buldu” dedi.

Kuzey Irak Eğitim Bakanlığı Akreditasyon Burslar ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Müdürü Dr. Juwan Jelal’in de Erbil fuarındaki KAÜ standını ziyaret ettiği bilgisini veren Çiçek, “Tüm fuarlarda stantlarımız yoğun ilgiyle karşılanmış, kültür ve bölge ortaklığı sebebiyle üniversite standımız pek çok veli ve aday öğrenci tarafından ziyaret edilmiştir. Özellikle KAÜ ve kardeş üniversitemiz GAÜ’nün standına ilgi çok yoğundu. Kıbrıs hakkında bilgileri olan, eğitim kalitemize güvenen aday öğrenciler ve veliler tarafından çoğunlukla işletme ve mimarlık bölümlerine yoğun talep oldu. İlgiden çok memnun kaldık. KAÜ uluslararasılaşma anlamında başarıya yürüyor" diye konuştu.