Yedi bölgede yalnızca Doğu Karadeniz’de demiryolu ağı bulunmadığının altını çizen Milletvekili Şanlıtürk, yine önemli açıklamalarda bulundu.

Samsunspor'un futbol direktörü Fuat Çapa: "Lig'de matematiksel olarak kalmayı garantilemek istiyoruz" Samsunspor'un futbol direktörü Fuat Çapa: "Lig'de matematiksel olarak kalmayı garantilemek istiyoruz"

"SAMSUN-SARP DEMİRYOLU İVME KAZANDIRACAK"

Samsun-Sarp demiryolunun, Cumhuriyetin Karadeniz’e borcu olduğuna dikkat çeken Şanlıtürk, yaptığı açıklamada; ''Erzincan'dan Trabzon'a Karadeniz dağları aşılıp hızlı tren yapılabiliyorsa Samsun'dan Sarp'a kadar demiryolunun da yapılabilmesi lazım ve bunun içinde bölgemiz için ısrarımızı sürdürüyoruz. Samsun-Sarp demiryolu Ordu'nun hem ticari hem de sosyal yaşamına yukarı yönlü ivme kazandıracak." ifadelerini kullandı. 

TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ 

Projenin takipçisi olacaklarını vurgulayan Şanlıtürk, "Şehrimizin ve bölgemizin en önemli projelerinden biri olan Samsun-Sarp Demiryolu projesini dile getirmeye ve projenin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Abdulkadir Uraloğlu'na Ordu-Kabadüz, Ordu Çevreyolunun İkinci Etabı ve 8-9 Temmuz tarihlerinde meydana gelen sel afetinden etkilenen Ordu-Mesudiye Yolu'ndaki son çalışmaları sorduk. Şehrimiz için önemli olan 3 lokasyonda da çalışmalar devam ederken takipçisi olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Samsun-Sarp Demiryolunun bölgenin asırlık hayali olduğuna tekraren dikkat çeken Şanlıtürk; “Ulaşım içinde demiryolunun ayrı yeri vardır. Demiryolu tüm dünyada ucuz, rahat ve çevreci ulaşım olarak ön plana hem turizm hem ticaret için çıkmaktadır. Ülkemizde ise demiryolunun gelmediği tek bölge Karadeniz’dir. Samsun-Sar Demiryolu Karadeniz’i bir birine bağladığı gibi dünyaya da bağlayacaktır. Bu ise inanılmaz büyük bir fırsattır. Ve demiryolu bu bölgenin asırlık hayalidir. Cumhuriyetin Karadeniz’e borcudur. Ne kadar erken yapılırsa Karadeniz o kadar çok çabuk gelişecektir. İş ve istihdam imkanlarının artmasıyla bölgenin kanayan yarası göç yavaşlayacaktır” diye konuştu. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.