Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Türkiye'nin siyasi tarihin bir ilk olacak çağrıda bulunarak, belediye başkan adayının 6 adayın üzerinde anlaşacağı bağımsız bir araştırma şirketinin yapacağı anket sonucunda belirlenmesini ve en çok oyu alanın da aday gösterilmesinin daha demokratik bir tercih olacağını söyledi.

Samsun'da feci kaza: Yaralılar var Samsun'da feci kaza: Yaralılar var

Cemil Deveci, Samsun gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Merve İlhan'ın "Haberin penceresi" adlı programında, ilk kez bir çağrıda bulundu.

Atakul Belediye Başkanı Deveci, kendisiyle birlikte 6 aday adayının CHP'den başvuru yaptığını hatırlatarak, "6 aday adayı bir araya gelelim. En güvenilir araştırma firmasını seçelim, ücretini de biz verelim. Atakum'da yüz yüze 4-5 bin kişiyle görüşerek,
bir anket yapılsın. 6 adayın içinden öne çıkan ismi belirleyelim ve bunu da genel merkeze sunalım" dedi.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLUR"

Deveci,  aday aday adayları Murat Erkan, Turgay Özçelik, Bayram Çelik, Serhat Türkel ve Ahmet Cengiz'e çağrıda bulunarak, asıl amacın aday belirlemek değil, en çok oyu alan aday adayının seçimi kazanmasını sağlamak olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"CHP'li üyelerin kendi iradeleri önemli ama asıl temsil ettikleri irade 180 bin kişi olacak. CHP'li üyeler Atakum'daki iradelerini bu şekilde sandığa yansıtabilir, bu bilinçle seçilecek adayı öne çıkarabilirlerse çok doğru bir tercih yapmış olacaklar. Atakum'da 6 aday adayı var. Kamuoyu araştırmasını daha önce ben de yaptırdım, aday adayları kendileri de yaptırmıştır. Ama benim bir önerim var. 6 aday adayı bir araya gelelim. En güvenilir araştırma firmasını seçelim, ücretini biz verelim. Atakum'da yüz yüze 4-5 bin kişiyle görüşerek 6 adayın içinden öne çıkan ismi belirleyelim. Öne çıkan kimse onun yanında yer alalım ve beni de kontenjandan 1. sıra belediye meclis üyesi göstersin. O arkadaşı da
31 Mart akşamı Atakum'a belediye başkanı olarak getirelim. Bu çağrı Türkiye için de örnek bir çağrı. Atakum'daki arkadaşlarımızın benden tereddüttü varsa, bir aday adayı arkadaşımız bu kamuoyu araştırmasından çıkıyorsa beni de kontenjan meclis üyesi adayı yazsın gece gündüz çalışacağım."

"HATIR YOK, HALK VAR"

Halkın tercihinin önemli olduğunu dile getiren Deveci, "Kimsenin hatırıyla değil, 180 bin  kişinin istediği, benimsediği adayı bulup oraya koyacaksın ki, belediye başkanlığı seçimi kazanılsın. Milletvekilini seçerken partililere sorabilirsin. Ama belediye başkanı öyle değil. Türk seçmeninin yüzde 60'ı belediye başkanının partisine değil, kişiliğine bakarım, diyor. Bu da seçmenle ölçülür. Arkadaşlarım beni dinliyorlardır. Bir protokol yapalım. Herkesin ortak önerisiyle bir araştırma firmasıyla anlaşma yapalım. Oradan çıkan adayın peşine düşüp seçimi kazanalım" diye konuştu.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.