SAMSUN (AA) - Samsun'da bir araya gelen 5 arkadaş, sosyal medyada kurdukları ''Çocuklar Üşümesin Diye'' adlı grupla Samsun ve Türkiye'nin birçok yerindeki ihtiyaç sahibi çocuklara yardım elini uzatıyor.

Sosyal medya grubunun yöneticisi Fatma Üzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 16 bin kişinin desteğiyle ihtiyaç sahibi çocukların sesi olmaya çalıştıklarını söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce kurdukları grupla bugün 16 bin kişinin üzerinde takipçisiyle ihtiyaç sahibi çocuklara yardım elini uzattıklarını belirten Üzer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Günümüzde herkes sosyal medyayı kullanıyor. Biz 5 arkadaş bir araya gelerek sosyal medyayı insanlar için daha yararlı ve farkındalık oluşturabilecek amaç için kullanmak istedik. Bu kapsamda böyle bir grup kurarak özellikle kırsaldaki okullarda eğitimlerini sürdüren ve imkanları olmayan çocuklara giyecek ve kırtasiye yardımlarında bulunduk. Yaptığımız yardımları da sosyal medyada paylaşınca sayımız her geçen gün artmaya başladı. Bir insanın başka bir insana destek olması çok güzel bir duygu. Hem destek vereni hem destek alanı mutlu etmek muhteşem. Çünkü biz sadece aradayız, bir yerden alıp bir yere teslim ediyoruz, iki tarafı birden iyileştiriyorsunuz."

Ev hanımı, bankacı, güvenlik görevlisi ve özel sektörde çalışan kişiler tarafından kurdukları sosyal medya grubuna, Türkiye'nin her yerinden gönülü ve yardımsever insanın destek verdiğini anlatan grup yöneticilerinden Özgür Yalçın ise şunları kaydetti:

''Bir yılı aşkın sürede Türkiye'nin dört bir yanında 60'tan fazla köy okuluna ulaşarak, kıyafet, kırtasiye yardımının yanında okullara  bilgisayar, projeksiyon cihazı gibi cihazların alımını sağladık. Ayrıca Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği ile koordineli çalışarak kan ve kök hücre bağışında bulunduk. Bir yıl içinde lösemili çocuklar için maskeli balo, uçurtma şenliği gibi etkinlikler düzenledik. Samsun'daki hastanelerle işbirliği yaparak lösemili çocuklar için farkındalık oluşturabilmek ve onlara hastalıklarını unutturabilmek için geçi ve piknik gibi etkinliklerde düzenledik. Yaptığımız bütün etkinlikleri sosyal medyada bize destek olan takipçilerimiz ile birlikte yapıyoruz."